Het Dierelirium van professor Revillod

aanrader Coverafbeelding van: Het Dierelirium van professor Revillod

Trefwoord(en)
dieren
fantasie
taal

Genre
prentenboek

Vanaf
6 jaar

De welbekende wereldreiziger, ontdekker en avonturier professor Revillod doorkruiste onbekende landen en zeeën, besteeg de hoogste bergtoppen en verkende de vreemdste continenten. En dat voor slechts 1 doel: dé Wetenschap. Want de Wetenschap is volgens hem de fakkel die het mensdom de weg wijst. Op een van zijn laatste expedities ontsloot hij het nooit eerder ontdekte land ‘Revillodia’. De dieren die hij daar (en elders) ontdekte vind je terug in dit Dierelirium (de geïllustreerde almanak der dierenwereld), dat hij als een waardevolle erfenis nalaat voor alle generaties na hem.
In deze uiterst verzorgde uitgave (dikke kartonnen kaft met stevige ringen) openbaren zich vele dieren die allemaal in 3 delen zijn gesneden: kop, romp en staartstuk. Zij zijn onderling combineerbaar, waardoor je niet minder dan 4096 vreemde en minder vreemde dieren tevoorschijn kan toveren. Allen met korte wetenschappelijke beschrijvingen. Zoals de Poegarfant (een vraatzuchtige parasiet met malse pootjes uit India), de Zeekoevlo (een grillige zeebewoner met grote graslust die schuil gaat in het vuil), enzovoort. Maar even goed het Knorvarken (nuttige zeug die onverzadigbaar is en gek op mensen), de Oertijger (trotse superpoes met gestreepte vacht uit Maleisië), enzovoort.
Dit alles is mooi uitgegeven in gedetailleerde gravures en etsen als uit de oude tijden toen de boekdrukkunst nog in zijn kinderschoenen stond. Je komt ogen tekort voor deze fantasierijke en exotische dierenverzameling. Elke ontdekking schept weer een nieuwe ontdekking. Plezier en vermaak meer dan verzekerd, voor groot en klein.
Vandaar een originele aanrader.

Bekroond met de Boekensleutel 2012.

Eric Vanthillo - februari 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Miguel Murugarren

Illustrator
Javier Sáez Castán

Uitgeverij
De Harmonie   


Jaartal
2013

ISBN
9789061699750

Aantal pagina's
40

Prijs
€14,90


Vertaald uit
Spaans

Originele titel
Animalario Universal

Vertaler(s)
Kees van Kooten