Het dak eraf – Het leven van een loser, deel 17

Coverafbeelding van: Het dak eraf – Het leven van een loser, deel 17

Trefwoord(en)
humor
muziek
bekend

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Bram wil graag beroemd worden, ook al beseft hij dat er minder aangename kanten zijn aan bekendheid. Ondertussen volgt hij de pogingen van zijn broer Rick en diens band Folle Luyer. Die proberen ook beroemd te worden. Ze proberen op te vallen door hun kleding en foto’s, maar dat mislukt. Optredens te pakken krijgen lukt ook al niet, of toch niet zoals ze zich hadden voorgesteld. Er volgt zelfs een ruzie tussen de bandleden en Bram wordt ingeschakeld om mee op te treden tijdens een muziekwedstrijd. Beroemd worden zit er voorlopig nog niet in.

Dit keer staat niet Bram centraal in het verhaal maar zijn broer Rick en zijn muziekgroep. Bram brengt een gedetailleerd, humoristisch verslag van alle pogingen van de groep om bekend te worden. Waarbij elke lezer onmiddellijk doorheeft dat die poging gedoemd is om te mislukken. De vele grappige illustraties versterken de humoristische toon van het verslag.
Ondanks de vele humoristische situaties mis je toch de onhandige belevenissen van Bram zelf, die hier minder aan bod komen. Het boek sluit perfect aan bij het universum van de loserboeken, maar richt zich deze keer meer op Brams broer. Het blijft uiteraard wel erg grappig om hun avonturen mee te beleven. Plezier verzekerd, met gratis advies voor wie ooit een muziekgroepje opricht.

Mik Ghys - november 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Jeff Kinney   

Uitgeverij
De Fontein   


Reeks
Het leven van een Loser

Jaartal
2023

ISBN
9789026161728

Aantal pagina's
223

Prijs
€17,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Diary of a Wimpy Kid – Diper Överlöde

Vertaler(s)
Hanneke Majoor