Het dagboek van Nurdius Maximus in Griekenland

Coverafbeelding van: Het dagboek van Nurdius Maximus in Griekenland

Trefwoord(en)
Oude Griekenland
Romeinen
humor
dagboek

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

De jonge Romein Nurdius heeft een Griekse leraar die graag vertelt over Griekse helden. Als Nurdius’ vader naar Griekenland moet, ziet Nurdius kans om mee te gaan en daar deze helden te ontmoeten. Maar dat draait anders uit. Op een dag zijn Nurdius’ ouders verdwenen. Nurdius gaat dus op onderzoek uit om heldendaden te verrichten, net zoals zijn Griekse helden. Maar dat valt niet mee.

Alweer een humoristisch en hilarisch verhaal over de naïeve Nurdius die een grote Romeinse held wil worden. Deze keer denkt hij in Griekenland het voorbeeld van grote Griekse helden te kunnen evenaren. In al zijn naïviteit slaagt hij er deze keer ook weer in om wat hij in het honderd heeft laten lopen, toch weer recht te zetten. Al heeft hij er zelf geen idee van dat dat zo is. Volgens hem verricht hij werkelijk heldendaden.
Net als in zijn vorige ‘dagboeken’ staat de tekst in een soort schrijfletter en zijn er erg veel grappige zwart-wit tekeningetjes toegevoegd. Het verhaal, verslag of dagboek – hoe je dit ook wil benoemen – leest bijzonder vlot en is erg grappig door de naïviteit van Nurdius waarvan hij zich absoluut niet bewust is. Ook zijn zelfvoldaanheid en de overtuiging dat hij echt een held is, maken het geheel heel aangenaam om te lezen. Daarnaast maakt de lezer op een leuke manier ook kennis met een aantal Griekse helden uit het Oude Griekenland.
Kinderen die niet graag lezen of die meer moeite hebben met lezen, zullen dit verhaal eveneens kunnen smaken. De ruime bladspiegel, de vele (bijna kinderlijke) illustraties en het grote lettertype dragen daartoe bij.
Voor een hele tijd leesplezier.

Pol Van Damme - mei 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Tim Collins

Illustrator
Andrew Pinder

Uitgeverij
Ploegsma   


Reeks
Het dagboek van Nurdius Maximus

Jaartal
2020

ISBN
9789021680187

Aantal pagina's
146

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Vertaler(s)
Reggie Naus