Het dagboek van Nurdius Maximus in de Lage Landen

Coverafbeelding van: Het dagboek van Nurdius Maximus in de Lage Landen

Trefwoord(en)
humor
Romeinen

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

De vader van Nurdius wordt naar de uiterste Noordgrens van het Romeinse Rijk gestuurd. Nurdius wil persé mee want hij zou die barbaren eens snel de voordelen duidelijk maken van de Romeinse beschaving. Maar het verloopt toch niet zoals hij had gepland. Hij wordt zelfs gevangen genomen en dreigt te worden geofferd aan één van hun vele goden. Hoe redt hij zich hieruit?

Wederom een humoristisch en hilarisch verhaal over de naïeve Nurdius die het allemaal eens snel zal gaan regelen en zodoende een grote Romeinse held zal worden. Hij heeft geen flauw benul van de levenswijze van de ‘barbaren’ en vraagt zich ook af waarom hun grens zo sterk bewaakt moet worden. In al zijn naïviteit slaagt hij er deze keer ook weer in om wat hij in het honderd heeft laten lopen, toch weer recht te zetten. Al heeft hij er zelf geen idee van dat dat zo is. Volgens hem verricht hij werkelijk heldendaden. Voor hem zijn de Lage Landen ook letterlijk laag en is het er overal moerassig, drassig en nat!
Net als in zijn vorige ‘dagboeken’ staat de tekst in een soort schrijfletter en zijn er erg veel grappige zwart-wit tekeningetjes toegevoegd. Het verhaal, verslag of dagboek – hoe je dit ook wil benoemen – leest bijzonder vlot en is erg grappig door de naïviteit van Nurdius waarvan hij zich absoluut niet bewust is. Ook zijn zelfvoldaanheid en de overtuiging dat hij echt een held is, maken het geheel heel leuk om te lezen.
Ook kinderen die niet graag lezen of die meer moeite hebben met lezen, zullen dit verhaal kunnen smaken. De ruime bladspiegel, de vele (bijna kinderlijke) illustraties en het grote lettertype dragen daartoe bij.
Voor een hele tijd leesplezier.

Pol Van Damme - september 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Tim Collins

Illustrator
Andrew Pinder

Uitgeverij
Ploegsma   


Reeks
Het dagboek van Nurdius Maximus

Jaartal
2015

ISBN
9789021674711

Aantal pagina's
172

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Dorkius Maximus in the Low Countries

Vertaler(s)
Reggie Naus