Het cameraboek

Coverafbeelding van: Het cameraboek

Trefwoord(en)
fotograferen

Genre
hobby

Vanaf
8 jaar

Na een korte inleiding over camera’s volgen zes hoofdstukken over het nemen van foto’s rond verschillende onderwerpen: dieren en huisdieren – mensen en portretten – foto’s buiten – cameratrucs – actiefoto’s – met foto’s werken. Zo komen er zeventig projectjes aan bod waarvan er meerdere een dubbele pagina beslaan, met op één pagina een grote foto of enkele kleinere foto’s en op de andere pagina de uitleg. Achteraan staan nog enkele cameraweetjes en een index sluit het boekje af.

Dit boek in klein formaat wil jonge kinderen duidelijk maken hoe ze mooie foto’s kunnen maken. De projectjes zijn ook ingedeeld volgens moeilijkheidsgraad, van één ster – voor iedereen en makkelijk – tot drie sterren – voor kinderen van acht jaar en ouder. Het boekje wil vooral kinderen aanzetten om dingen uit te proberen. Met digitale foto’s is dat makkelijk, want ze kosten niets. Er zitten een aantal erg leuke opdrachten tussen, al zijn ze niet allemaal even sterk.
Wat niet wordt belicht in dit boekje, is het bewerken van foto’s als ze in de computer worden opgeladen, want dan zijn de mogelijkheden nog veel groter. Al is dat niet de bedoeling van dit boekje.
De teksten zijn eenvoudig en duidelijk en worden ondersteund door heel veel foto’s die bij de teksten worden weergegeven en zo visueel de uitleg versterken.
Leuk boekje om jonge kinderen te laten experimenteren met het nemen van foto’s.

Pol Van Damme - september 2017

Zoek op bib.be

Auteur
John Davis

Uitgeverij
Christofoor   


Jaartal
2016

ISBN
9789060388099

Aantal pagina's
127

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Camera Book

Vertaler(s)
Katja Kaiser