Het cadeau

Coverafbeelding van: Het cadeau

Trefwoord(en)
geschenken
wensen
vriendschap
ouderliefde

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Daan wordt als bijzonder jongetje door zijn ouders op handen gedragen. Hij heeft alles wat hij bedenken kan, en nog wil hij meer. Als hij weer eens een cadeau krijgt, wil hij iets wat niemand anders heeft. Het bijzonderste cadeau van de hele wereld. Zijn ouders denken en zoeken, maar vinden niets. Tot de verkoper van het Wonderland Speelgoedpaleis raad weet. Hij verkoopt hen het ideale cadeau voor Daan en zo krijgt het hele verhaal een verrassende en deugddoende afloop…

Dit verhaal vol fantasie en humor is herkenbaar maar tegelijkertijd overstijgt het de realiteit door zijn hilarische overdrijving. Daardoor leest het als een trein en grijpt het je aan. Je voelt mee met de ouders en later ook met Daan. Maar eind goed al goed, het verrassende einde is misschien wat melig, maar het werkt wel.
De kleurrijke prenten zijn al even hilarisch als het verhaal zelf. De grappige details of overdreven expressie van de personages werken op je lachspieren.
Dank zij het rode lint aan de kaft, is het boek een cadeau op zich. Waardoor het een leuk hebbeding is voor verwende ettertjes en alle anderen.

Eric Vanthillo - februari 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Harmen van Straaten   

Illustrator
Harmen van Straaten   

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2017

ISBN
9789047623991

Aantal pagina's
32

Prijs
€14,99