Het briljante bloemenboek

Coverafbeelding van: Het briljante bloemenboek

Trefwoord(en)
bloemen
natuur
informatie

Genre
informatief

Vanaf
8 jaar

Wie houdt er niet van bloemen? Kleurig, geurig en fleurig maken ze de wereld mooier. In een vaas fleuren ze sombere kamers op maar het mooist staan ze in de wilde natuur. Klaprozen en zonnebloemen kent iedereen, maar heb je ook al gehoord van Venusvliegenvangers en Bromelia’s? En wist je dat een cactus ook een bloem is? Het briljante bloemenboek staat boordevol weetjes over bekende en minder bekende bloemen.

Yuval Zommer luisterde met haar illustraties al meerdere informatieve boeken op. Ook Het briljante bloemenboek verheft ze van droge non-fictie naar een aantrekkelijk prentenboek boordevol kleur. Al moet het gezegd worden dat de tekst, ook zonder de tekeningen, geschikt is voor de jonge bloemenliefhebber. De informatie is opgedeeld in korte stukjes tekst verdeeld over de grote pagina’s waardoor het nooit een onoverkomelijke hoeveelheid lijkt. Elke dubbele pagina staat op zich zodat het geheel behapbaar en interessant blijft, al kan er zo natuurlijk niet erg diep ingegaan worden op bepaalde informatie. Gelukkig stoort dat niet. Er is duidelijk rekening gehouden met de doorgaans snel afgeleide lezers. Ook de eenvoudige opbouw van het boek, de eerste pagina’s geven algemene informatie, het middenstuk van het boek geeft aandacht aan verschillende bloemsoorten en als afsluiter wordt er gekeken naar het belang van het behoud van de bloemenpracht en hoe je daar zelf bij kan helpen.
Het briljante bloemenboek is aantrekkelijk, duidelijk en leerrijk, de ideale ingrediënten voor een informatief kinderboek.

Mathilde Lemm - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Yuval Zommer

Illustrator
Yuval Zommer

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2020

ISBN
9789047712053

Aantal pagina's
63

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Big Book of Blooms

Vertaler(s)
Jesse Goossens