Het botenboek

Coverafbeelding van: Het botenboek

Trefwoord(en)
boten
varen
communicatie

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Na een pagina met rompontwerpen volgen drie grote hoofdstukken die allemaal informatie geven over boten: scheepsontwerp – communicatie – scheepvaart en bijgeloof. Elk onderwerp wordt gevisualiseerd met een grote illustratie over een dubbele pagina waarbij de informatie in vier kolommetjes onder de illustratie staat weergegeven. Sommige boten krijgen daartussen een eigen pagina en uitleg, zoals de Belgica, de Triëste of de Calypso. Ook een bijzondere zee, weergesteldheid, drijfvermogen en voortstuwing krijgen aandacht. Een bronvermelding sluit het boek af.

Dit informatief boek over boten bevat geen foto’s maar eerder stripachtige, retro-futuristische illustraties die voor een aparte maar rustige sfeer zorgen.
De teksten zijn in een makkelijk leesbare taal geschreven en de lezer/kijker krijgt heel wat informatie over hoe boten bewegen en varen, hoe er wordt gecommuniceerd en eveneens enkele opvallende elementen van bijgeloof die aan de scheepvaart gerelateerd zijn.
Mooi verzorgde uitgave, die eerder nostalgisch aandoet, maar op een duidelijke manier heel wat informatie over boten en scheepvaart meegeeft.
Beslist de moete waard.

Bekroond met een Bronzen Penseel 2022.

Pol Van Damme - mei 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Jan Van Der Veken   

Illustrator
Jan Van Der Veken   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2021

ISBN
9789401469050

Aantal pagina's
97

Prijs
€22,99