Het bord in de doos

Coverafbeelding van: Het bord in de doos

Trefwoord(en)
Halloween
geesten
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Op de avond van Halloween komen drie schoolvrienden samen. Katie, het haantje de voorste wil een geheimzinnig spel spelen. Thomas en Hanna zijn er niet zo voor te vinden, maar Katie weet hen te overtuigen. Hebben ze een geest opgeroepen? Ze weten het niet, maar in de loop van de volgende dagen, voelt Hanne zich slecht en ze heeft vreemde, angstaanjagende dromen. Er gebeuren enkele onverklaarbare dingen. Heeft de geest het op haar gemunt? Wat wil die dan?

Dit verhaal past helemaal in de sfeer van Halloween. Het speelt zich af in vijf dagen rond dit griezelfeest waarin elkaar bang maken, samen een geheimzinnig spel spelen en alle gebeurtenissen toeschrijven aan een vreemde kracht, schering en in inslag zijn.
De drie vrienden worden levensecht geschetst en de gebeurtenissen komen herkenbaar over. Toch blijven een aantal elementen te weinig uitgewerkt en blijft de lezer daarover in het ongewisse. Zo lijkt de vriendschap tussen Thomas en Hanne een beetje op de helling te komen staan als Hanne merkt dat Thomas en Katie erg goed overeen blijken te komen, waardoor ze zich buitengesloten voelt op sommige momenten. Maar verder wordt daar niets mee gedaan. Ook de fotografiemanie van Thomas, die van alles foto’s wil maken, blijft een fait-divers.
Daarnaast is het vreemd dat de ‘geest’ die ze zouden hebben opgeroepen het op Hanne voorzien heeft, al is daar geen enkele aanleiding toe en blijft de lezer na het lezen van het boek wat verward achter omdat het verhaal niet helemaal afgerond is en alle gebeurtenissen niet duidelijk zijn geworden.
Een vlot lezend verhaal met een wat griezelige sfeer waarin een aantal elementen onbeantwoord blijven.

Pol Van Damme - december 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Ilse De Keyzer   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2015

ISBN
9789044826531

Aantal pagina's
125

Prijs
€14,95