Het Bontebeestenhotel

Coverafbeelding van: Het Bontebeestenhotel

Trefwoord(en)
dieren
hotel
leven
plezier

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Dieren zijn precies als mensen. Met dezelfde mensenwensen. En dezelfde mensenstreken.”
Deze alom gekende uitspraak van Mijnheer de Uil in de Fabeltjeskrant had de ondertitel van dit bonte prentenboek kunnen zijn. Want het hotel uit de titel wordt bevolkt met alleen maar dieren. De meeste dieren werken er of verblijven er al heel lang. Zoals de Draaideurdobermanns die vroeger lijfwacht waren van beroemde filmdieren maar het nu wat rustiger aan willen doen. Of de Lobbyleeuw die alles in de gaten houdt vanuit zijn luie zetel in de lobby van het hotel. De Parterrepinguin die altijd beneden blijft omdat hij bang is om te vallen (hij kan nl niet vliegen) en die stiekem een oogje heeft op de stijlvolle Foyerflamingo. Enzovoort… De Barbarbeel, de Toilettijger, de Roomservicerat, de Salonslak, de Wasbeer, de Bigband, en veel meer dieren ontmoet je in dit vrolijke boek vol prettige en heldere beschrijvingen en originele anekdotes. De auteur speelt met taal en allitereert er vrolijk op los.  Af en toe komen dieren terug in een ander verhaal in een bijrol, waardoor het geheel nog meer samenhang krijgt.
Dit boek lees je niet in één ruk uit, maar is zeer geschikt om voor (of zelf) te lezen in afleveringen. Het zal je eigen fantasie op hol doen slaan (en wie weet wie komt er nog in het hotel wonen?…)
De kleurrijke prenten zijn mooie composities vol sfeer, herkenbaar en met de nodige fantasie. De combinatie van technieken (tekenen, schilderen, collage, …) maakt het geheel bijzonder levendig. Ook mooi hoe de illustrator dieren of zaken in haar prenten ‘verstopt’ die niet in de tekst aan bod komen. Zo vullen tekst en prenten elkaar aan tot een fantasierijk prentenboek waarin dieren (of zijn het mensen?…) de hoofdrol spelen.

Eric Vanthillo - juli 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Stefan Wolters   

Illustrator
Yvon van Oel

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2024

ISBN
9789047716341

Aantal pagina's
59

Prijs
€17,99