Het bont vliegt in het rond! – Grimwoud, deel 2

Coverafbeelding van: Het bont vliegt in het rond! – Grimwoud, deel 2

Trefwoord(en)
humor
bedrog
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Vosje Ted en zijn zus Nikkie wonen nu al een tijdje in Grimwoud. Op een dag ontmoet Ted in het bos een deftige vos, die hem vragen stelt over de Magische Toren, een defecte elektriciteitsmast in Grimwoud. Later ontdekken Ted en zijn vrienden dat die vos een luxebos naast Grimwoud heeft. Iedereen is wild enthousiast, zo’n mooi bos willen ze ook wel. Maar dan blijkt dat de vos andere plannen heeft. Hij wil een groot pretpark bouwen, en daarvoor heeft hij Grimwoud en de Magische Toren nodig. Hij beweert dat hij een kaart heeft waarop staat dat Grimwoud van hem is. Maar Ted en zijn vrienden zetten alles op alles om Grimwoud te redden en de vos te ontmaskeren als bedrieger.

Net als het vorige boek over Ted en zijn vrienden in Grimwoud is dit een hilarisch verhaal. De personages zijn karikaturaal en erg grappig, zelfs de vos als superbedrieger. Elke lezer heeft onmiddellijk door dat dit dier door en door slecht is, waardoor het verhaal vanuit het standpunt van de Grimwoudbewoners gelezen wordt. Die krijgen je sympathie, met hen leef je mee, hen wil je laten overwinnen. Heel wat grappige avonturen en hilarische situaties worden vermengd met een spannend avontuur.
De tekst leest vlot, er zit veel vaart in het verhaal en de dialogen zitten vol humor. Hier en daar is er weer commentaar van pissebed Erik Dynamiet, met een grapje tussendoor. De vele illustraties versterken de humor in het verhaal.
Opnieuw een hilarisch avontuur in het verrassende Grimwoud.

Mik Ghys - mei 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Nadia Shireen   

Uitgeverij
Moon   


Reeks
Grimwoud

Jaartal
2023

ISBN
9789048864461

Aantal pagina's
243

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Grimwood: Let the Fur Fly!

Vertaler(s)
Mariella Manfré