Het boek zonder tekeningen

aanrader Coverafbeelding van: Het boek zonder tekeningen

Trefwoord(en)
voorlezen
taal
humor
fantasie

Genre
voorleesboek

Vanaf
4 jaar

De Amerikaanse acteur, stand-upcomedian en schrijver Benjamin Joseph Novak schreef dit hilarische voorleesboek zonder prenten dat zich onmiddellijk installeert als een verrassende hit in het boekenlandschap en dat zich ongetwijfeld zal nestelen tussen de tijdloze klassiekers die blijven bekoren.
Hoogst eenvoudig en daarom des te origineler: zoals de titel het zonder omhaal vermeldt: geen enkele prent siert dit boek. Maar de letters, de woorden, de zinnen tonen zich als een expressieve partituur vol fantasie en gekkigheden die de (voor)lezer dwingt in de rol van ‘slachtoffer’ die zaken moet voorlezen die hij niet wil voorlezen, tot groot jolijt van luisterend groot en klein. Als voorbeeld:“Kijk, dit boek zit zo in elkaar: Elk woord dat er staat, moet ook echt voorgelezen worden. … Dit is de afspraak, zo zijn de regels. Dat betekent dus dat zelfs een woord als BLORK … Wacht eens even! Wat? Dit woord betekent niet eens iets! … Dit is een belachelijk boek! Mag ik al stoppen met voorlezen? NEE?!? Hoeveel bladzijden nog?! Tot het helemaal uit is?!?! … Kies de volgende keer alsjeblieft alsjeblieft … een boek met plaatjes. Toe? Want dit boek hier is gewoon te GEK om voor te lezen. Einde… BONK! Dat wilde ik niet zeggen.
Vanden Heede vertaalde dit alles met veel zwier en wist de woorden perfect te vangen in de juiste expressieve verklankingen.
Stef Lantsoght en Katrien Allemeersch van Keppie & Keppie gaven het ganse boek mooi vorm zodat het, ook zonder prenten, zich toont als een boek waarin veel te zien is (ook al is het wit …) en als een gegeerd hebbeding. Zo spreken de makers van dit boek samen de verbeelding maximaal aan en prikkelen zij de (voor)lezer en de luisteraar tot uren hilarische lol en dwaze momenten. Dit boek is ongetwijfeld een absolute aanrader vol humor ten top!

Bekroond met een Vlag en Wimpel 2016.

Eric Vanthillo - maart 2015

Zoek op bib.be

Auteur
B.J.Novak

Illustrator
B.J.Novak

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2015

ISBN
9789401424875

Aantal pagina's
48

Prijs
€12,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Book with no Pictures

Vertaler(s)
Sylvia Vanden Heede