Het boek vol fauten

aanrader Coverafbeelding van: Het boek vol fauten

Trefwoord(en)
humor
fout

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Na een herkenbaar begin, waarbij het geluid van een appel die je opeet ‘knisper knapper kraak’ is, slaat de verteller in dit boek de bal volledig mis. Een bloem zou ‘tjoeke tjoeke tuut tuut’ doen en een brandweerman, waarvan hij beweert dat het een olifant is, zou ‘ding-dong’ doen. Gelukkig is er de kleine bladwijzer die tussen de tekeningen rondloopt en probeert om alle fouten recht te zetten. Zal hem dat lukken?

Knettergek is dit boek, want de tekst en de illustraties spreken elkaar voortdurend tegen. De verteller heeft het over een fiets en de illustratie toont een grappige hond. Of hij vertelt over leeuwen, die op boerderijen wonen en ‘Boeoeoe!’ zeggen, terwijl de illustratie fietsen in een wei toont. Naast al die gekkigheid is er de ernstige bladwijzer die probeert om alle fouten te corrigeren. Maar de illustraties en de verteller werken niet mee. Daardoor blijft dit boek, tot de laatste bladzijde, hilarisch en heel grappig om voor te lezen.
De kleurrijke, speelse illustraties zetten de geluiden centraal, waardoor je dit verhaal heel expressief kan voorlezen. De ernstige commentaar van de bladwijzer zorgt voor een mooi contrast. Je kan natuurlijk ook je luisteraars mee aan het werk zetten om alle fouten recht te zetten.
Een hilarisch voorleesboek boordevol fouten.

Mik Ghys - april 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Drew Daywalt

Illustrator
Alex Willmore   

Uitgeverij
Pelckmans   


Jaartal
2024

ISBN
9789463107396

Aantal pagina's
27

Prijs
€14,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The wrong book

Vertaler(s)
Pelckmans Uitgevers