Het boek van wonderlijke wezens die werkelijk bestaan

Coverafbeelding van: Het boek van wonderlijke wezens die werkelijk bestaan

Trefwoord(en)
encyclopedie
fantasy
fabelwezens

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

In deze monster-encyclopedie staan een groot aantal mysterieuze wezens in alfabetische volgorde. Elk wezen staat op een dubbele pagina beschreven, waarvan één pagina een illustratie van het wezen bevat en op de andere pagina een uitleg over de leefwijze van het dier, met een soort ‘identiteitskaart’ onderaan. Een landenoverzicht waar deze wezens leven, een bibliografie en een register sluiten het boek af.

In dit zeer verzorgd uitgegeven boek is men erg zorgvuldig te werk gegaan. De teksten en illustraties staan op stevig, zacht-bruin papier, de kaft voelt zacht aan en geeft het boek een oud en een (letterlijk) gewichtig uiterlijk. Erg mooi.
De beschreven wezens komen van over de hele wereld en een groot aantal kent de lezer/kijker helemaal niet. Hun uiterlijk is meestal vrij afschrikwekkend en fantasierijk. De namen van de wezens zijn soms ook erg moeilijk te lezen. Maar er staan ook gekende wezens tussen, zoals de faun, de sirene, het spook, de kobold, de kraken en de zombie, om er maar enkele te noemen.
De illustratie is telkens een zwart-witte pentekening in een kader en staat op de rechter pagina. De informatieve tekst over het wezen staat op de linker pagina. Wat opvalt is dat de meeste wezens niet erg vriendelijk zijn en het dikwijls op mensen gemunt hebben. In de ‘identiteitskaart’ is dan ook een ‘schaal van levensbedreiging’ vermeld. Op die schaal – van één tot vijf – is de levensbedreiging heel dikwijls vier of zelfs vijf.
Het landenoverzicht is een wereldkaart waarop voor de verschillende continenten de landen staan waar deze wezens voorkomen. Door de alfabetische volgorde in het boek zijn deze wezens dan ook snel terug te vinden.
Mooi verzorgde uitgave van mysterieuze, monsterlijke en vreemde wezens van over de hele wereld.

Pol Van Damme - december 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Tjerk Noordraven   

Illustrator
Madeleine Kuijper   

Uitgeverij
Moon   


Jaartal
2019

ISBN
9789048845866

Aantal pagina's
317

Prijs
€19,99