Het boek van vergelijkingen

Coverafbeelding van: Het boek van vergelijkingen

Trefwoord(en)
vergelijken

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Na een korte uitleg over het boek volgen 41 dubbele pagina’s met telkens vergelijkingen van bepaalde voorwerpen, dieren, machines of wat mensen of dieren kunnen. Telkens worden deze dingen vergeleken met gekende of alledaagse dingen. Zoals de grootte van een dier aan de hand van een lepeltje of een korreltje zout. Het gewicht van iets wordt vergeleken met het gewicht van een aantal olifanten of walvissen, de lengte of hoogte met een aantal torens of autobussen, enzoverder. Achteraan worden nog enkele boeken en websites vermeld waar meer informatie kan gevonden worden. Daarna volgt een register en het boek sluit af met een tekst waarin wordt gesteld dat niet alles exact te vergelijken valt, maar dat men hier is uitgegaan van ‘gemiddeldes’.

Meteen naast de uitleg over het boek staan enkele intrigerende vergelijkingen die de jonge lezer/kijker al dadelijk aanzet om de bladzijde om te slaan en verder op zoek te gaan naar nog meer en andere verrassende vergelijkingen. De korte teksten zijn eenvoudig te begrijpen, kleurvlakken of –blokken delen de pagina’s en bijhorende teksten in. De kleurrijke illustraties zijn eenvoudig maar duidelijk. De gebruikte vergelijkingen zijn voor elke lezer gemakkelijk te begrijpen.
Een boek boordevol weetjes en soms verrassende vergelijkingen over een heel aantal erg uiteenlopende onderwerpen. Om lang in te kijken, te lezen en zich te verbazen.

Pol Van Damme - september 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Clive Gifford   

Illustrator
Paul Boston   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2018

ISBN
9789000362967

Aantal pagina's
96

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Book of Comparisons

Vertaler(s)
Pon Ruiter