Het boek van Pip

Coverafbeelding van: Het boek van Pip

Trefwoord(en)
humor
verrassing

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Kuiken Pip heet je welkom in zijn boek. Hij wil zijn vriend de hond Timotheüs Vanderlange voorstellen, de langste hond van de hele wereld. Die komt voorzichtig langs. Eerst met zijn neus, daarna met zijn kop en dan volgt zijn lijf. Maar dat is te lang voor dit boek. Wanneer Timotheüs zijn staart toont, valt zijn kop buiten het boek. Pip stelt allerlei houdingen voor aan Timotheüs maar die slaagt er niet in om helemaal in het boek te passen. Dus is er maar één oplossing: een uitplooipagina. Eindelijk is het gelukt.

Het is grappig om de kleine Pip zoveel moeite te zien doen om zijn vriend Timotheüs in het boek te krijgen. Humor die ook door peuters goed te begrijpen is. Die zijn dan ook erg tevreden met de oplossing. Een uitplooipagina is altijd leuk.
Meer dan de twee personages en wat tekstballonnetjes staat er niet op de pagina’s. Alle aandacht gaat dan ook naar Pip en Timotheüs en hun pogingen om helemaal in het boek te geraken. Het is ook een leuke manier om te spelen met de begrenzingen van een boek.
Een speels en grappig verhaal over de langste hond van de wereld.

Mik Ghys - april 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Guido Van Genechten   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2022

ISBN
9789044845488

Aantal pagina's
25

Prijs
€16,99