het boek van big

Coverafbeelding van: het boek van big

Trefwoord(en)
varkens
vuil
feesten

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Big is een levendig varkentje dat houdt van spelen en plezier maken. Daardoor komt hij wel eens vuil naar huis, wat zijn mama helemaal niet prettig vindt. Zij heeft een afkeer van vuil. Wanneer Big gaat spelen in het bos, gaat Haan Bigs mama verwittigen dat Big erg vuil gaat worden. Daarom moet zijn papa hem gaan halen. Maar het is papa die vuil thuiskomt, niet Big.

Big bezoekt samen met zijn mama de bib, waar hij een leuke speelbus ziet. Zo’n bus wil hij ook. Wanneer zijn mama hem een boek voorleest over een feest met cadeautjes, wil hij ook een feest geven. Maar gaat hij een bus cadeau krijgen?

Deze twee verhalen over Big zijn vertederend. Het is een vrolijke, levendige Big vol fantasie en energie. De verhalen zijn bedoeld voor beginnende lezers, in een zeer eenvoudige taal en woordenschat. Toch slaagt de auteur er in om een levendig verhaal te schrijven, met vaart en humor. De kleurrijke illustraties versterken de speelse sfeer die gecreëerd wordt. Deze twee verhaaltjes over Big zullen beginnende lezers zeker zin doen krijgen in lezen.

Mik Ghys - oktober 2012

Zoek op bib.be

Auteur
Rien Broere   

Illustrator
Soetkine Aps   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2012

ISBN
9789058387912

Aantal pagina's
83

Prijs
€14,50