Het boek van alle mensen, dieren en dingen

Coverafbeelding van: Het boek van alle mensen, dieren en dingen

Trefwoord(en)
verhalenbundel
poëzie
klassiekers

Genre
voorleesboek

Vanaf
5 jaar

Querido’s kinderboekenfonds nam een duik in zijn schatkamers om zijn 50ste verjaardag te vieren met deze dikke bundel van bijna 500 pagina’s vol verhalen, gedichten en illustraties.
Een heerlijke reünie met vele verhalen en personages en tegelijkertijd een al even heerlijke kennismaking met nieuwe personages en verhalen die je gemist hebt doorheen die tijd.
Van ‘Pluk van de Petteflet’ van Annie M.G.Schmidt en Fiep Westendorp waarmee het allemaal begon in 1971 tot ‘Wandert’ van Yvonne Jagtenberg in 2021 en alles ertussenin: ‘Oele en de maan’ van Imme Dros en Ingrid Godon, ‘Lieveling Boterbloem’ van Margriet Heymans, ‘Wolf en Schaap’ van Maritgen Matter en Jan Jutte, ‘Tess’ van Anna Woltz, ‘Briefjes van Sneeuwwitje’ van Wim Hofman, ‘De gans en zijn broer’ van Bart Moeyaert, ‘Bollekop’ van Kamagurka en Gerda Dendooven, ‘Mevrouw Van Amersfoort’ van Guus Kuijer en Peter-Paul Rauwerda, de ridder van Jaap de Vries, ‘Iep!’ van Joke van Leeuwen, en veel meer.
Tussen deze verhalen vind je gekende en minder gekende gedichten als ‘De spin Sebastiaan’ van Annie M.G.Schmidt, ‘Het gelukslied’ van Bart Moeyaert, ‘In Zweden’ van Eva Gerlach en Charlotte Vonk, ‘Vlinder’ van Hans Hagen, ‘Lied’ van André Sollie, en meer.
Verhalen, gedichten en illustraties vallen over elkaar heen en laten zich met veel plezier en een fijne verwondering (her)ontdekken.
Dit is duidelijk een bundel om lang mee te gaan. De volgende 50 jaar? Wij hopen het! En als het even kan mag het ook voor langer. Want met deze bundel toont de jarige uitgeverij hoe zij consequent ijveren voor kwaliteit en een kindvriendelijkheid die ook volwassenen aanspreekt.
Kortom, uitgebreid (voor)lees- en kijkvoer voor jong én oud!

Eric Vanthillo - juli 2022

Zoek op bib.be

Auteur
diverse

Illustrator
diverse

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2022

ISBN
9789045127477

Aantal pagina's
489

Prijs
€25,00