Het boek der veranderingen – De Sterrensteen, deel 1

Coverafbeelding van: Het boek der veranderingen – De Sterrensteen, deel 1

Trefwoord(en)
magie
avontuur
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Op een dag krijgt Elfie van een onbekende man een raar oud boek. Ze denkt dat het een cadeau is voor haar ouders, die thuis de spirituele praktijk De Sterrensteen openhouden.  Maar ze vergeet het hen te geven en is dan ook erg verrast wanneer drie duistere figuren haar moeder bedreigen. Ze beseft dat die mannen op zoek zijn naar het boek en wil uitzoeken waarom. Ze sluit vriendschap met haar nieuwe overbuurjongen, die onmiddellijk klaar staat om mee op onderzoek te gaan. Wat ze ontdekken is echter niet geruststellend…

Dit spannende detectiveverhaal bevat veel avontuur maar ook heel wat humor. De beschrijvingen van Elfie’s ouders zijn daar een mooi voorbeeld van. Hun spirituele reacties op allerlei gebeurtenissen zijn soms hilarisch, vooral de overbuurvrouw moet het ontgelden. Elfie zelf heeft altijd wat problemen gehad met die interesses van haar ouders. Toch komen die nu goed van pas. Elfie houdt andere mensen graag op afstand maar ontdekt dat de nieuwe overbuurjongen er in slaagt haar te ontdooien. Ze vindt het uiteindelijk wel fijn dat hij mee op onderzoek gaat. Haar ambitie om een journalist te worden kan ze na al haar avonturen ook waarmaken, waardoor haar zelfvertrouwen kan groeien.
Het verhaal leest vlot en kleine gebeurtenissen zorgen voor verrassende wendingen, zodat het geheel steeds spannend blijft. De verschillende personages worden raak getypeerd en vormen een bont allegaartje. De spanningsboog is mooi uitgewerkt en zorgt voor een einde vol actie.
Dit is het eerste deel van een nieuwe reeks. Dat wordt uitkijken naar nieuwe avonturen van Elfie en Mats.

Mik Ghys - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Kelly Van Kempen

Illustrator
Flavia Sorrentino   

Uitgeverij
Billy Bones   


Reeks
De Sterrensteen

Jaartal
2020

ISBN
9789463850315

Aantal pagina's
263

Prijs
€18,99