Het boek dat niet gelezen wil worden

Coverafbeelding van: Het boek dat niet gelezen wil worden

Trefwoord(en)
lezen
boeken
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Wat een pech! Een kind vraagt aan een volwassene om een boek voor te lezen, maar het boek dat het kind koos, wil helemaal niet voorgelezen worden. Het tovert zichzelf om in een stuurwiel, het toont woorden die nog niemand gehoord heeft, de tekst wordt kleiner, daarna weer groter en groter en zo gebeuren er nog allerlei zaken. Allemaal omdat het boek niet gelezen wil worden. Maar de volwassene en het kind houden vol. Tot het boek toch uit is. Of niet?

Dit boek werd in Zweden bekroond tot het Kinderboek van het jaar 2020. De auteur is niet alleen een Zweedse komiek, maar ook een acteur, scenarioschrijver en tv-presentator. Hij laat voorlezers en kinderen samen genieten van dit weerbarstige boek. Want het wil wegvliegen, of staat in brand, en dan moet er ingegrepen worden. Zo ontstaat veel interactie tijdens het voorlezen, tot groot plezier van iedereen. Natuurlijk moet de voorlezer zich in allerlei bochten wringen, vooral als het boek letters omwisselt, of woorden weglaat. Wat voor heel wat hilariteit zorgt bij de luisteraars.
De vormgeving van het boek is uiteraard ook speciaal. Slechts twee kleuren worden gebruikt, een zacht rood en blauw. De illustraties komen uit historische gravures, wat voor een speciaal effect zorgt, vooral door het gebruik van slechts die twee kleuren.
Een te gek voorleesboek dat je eigenlijk niet mag voorlezen, want het boek wil niet gelezen worden. En toch doen we het! Plezier verzekerd! Een aanrader!

Mik Ghys - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
David Sundin

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2021

ISBN
9789000378951

Aantal pagina's
35

Prijs
€12,99


Vertaald uit
Zweeds

Originele titel
Boken Som Inte Ville Bli Läst

Vertaler(s)
Bernadette Custers