Het boek dat niemand wilde lezen

Een boek dat kan spreken en het woord richt tot jou als lezer, en jij krijgt als lezer ook een rol in het boek: bijzonder is het zeker. Origineel en af en toe hilarisch.
Alles begint bij een introductie over wanneer of waarom je een boek wil lezen: over de fraaie omslag die je verleidt, over wel of niet op een stoffige plank liggen, over wat boeken niet fijn vinden, enzovoort. De introductie eindigt met de mededeling dat het boek de baas is en dat jij moet luisteren en dat het een wilde rit wordt. Daarna start het verhaal, hoofdstuk na hoofdstuk, over het wel en wee en de zin en onzin van boeken. Vol humor, metaforen, woordspelingen, en meer.

Het verhaal in levendige dialogen en uitwaaierende tussendoortjes leest vlot. Soms verliest het wel zijn spanningsboog en vertelkracht, maar het komt steeds terug op zijn pootjes terecht.
De vele cartooneske illustraties verluchten het geheel op gepaste wijze en vertellen mee het verhaal.
Een meer dan origineel verhaal voor liefhebbers van boeken, vol doordenkers en markante uitspraken. Een verhaal dat gesprekken opent over lezen en literatuur, over bibliotheken en boeken op zich. 

Eric Vanthillo - juli 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Richard Ayoade

Illustrator
Tor Freeman   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2023

ISBN
9789401489539

Aantal pagina's
127

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Book That No One Wanted To Read

Vertaler(s)
Edward van de Vendel