Het boek dat echt niet gelezen wil worden

aanrader Coverafbeelding van: Het boek dat echt niet gelezen wil worden

Trefwoord(en)
lezen
voorlezen
boeken
humor
plagen
spelen

Genre
voorleesboek

Vanaf
4 jaar

In 2021 was er het verrassende voorleesboek ‘Het boek dat niet gelezen wil worden’ van de Zweedse komiek, scenarioschrijver, acteur en tv-presentator David Sundin. Het was zijn debuut en het werd in Zweden meteen het best verkochte kinderboek van het jaar.
Aan dat succesvolle debuut heeft hij nu een vervolg gebreid dat op zich staat en zo ook kan voorgelezen worden. En het moet gezegd: ook al is het een variatie op hetzelfde thema, het blijft een concept dat werkt en verrast en leidt tot zalige voorleesmomenten tussen volwassenen en kinderen.
Ook nu weer ziet het geheel er beeldend en uitnodigend uit met zijn vele gravures en etsen uit de oude doos, de sobere kleurkeuzes in groen en rood, de speelse composities, de woorden die je dwingen tot verschillende spreek-parameters en de gehele lay-out die zowel jong als oud bekoren zal.
De inhoud (en het voorlezen ervan) leidt weer tot vele conflicten met een stevige knipoog. Over een boek dat niet gelezen wil worden, over een volwassene die herhaaldelijk voor schut wordt gezet, over een luisterend kind dat triomfeert in al deze capriolen, en meer. Een boek dat bijt, een tekst die beurtelings gefluisterd en geroepen moet worden, een tekst die samengesteld moet worden in een doolhof, letters die verwisseld worden, een woordbeving die doorheen het boek trilt, een boek dat een hoed wordt, emoties die opgedrongen worden, en veel meer.
Zoveel originele vondsten in een knap ogende uitgave, én het voorleesplezier dat dit zal opleveren, dat verdient met gemak om een ‘aanrader’ te zijn.

Eric Vanthillo - oktober 2022

Zoek op bib.be

Auteur
David Sundin

Illustrator
Alexis Holmqvist
Caroline Linhult

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2022

ISBN
9789000381135

Aantal pagina's
38

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Zweeds

Originele titel
Boken Som Verkligen Inte Ville Bli Läst

Vertaler(s)
Bernadette Custers