Het bloed van Olympus – Helden van Olympus, deel 5

Coverafbeelding van: Het bloed van Olympus – Helden van Olympus, deel 5

Trefwoord(en)
avontuur
mythologie
halfgoden

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

De strijd tegen Gaia bereikt stilaan haar hoogtepunt. Reyna, Nico en coach Hedge proberen het standbeeld van de Athena Parthenos op tijd aan Kamp Halfbloed te krijgen. Via Nico’s schaduwreizen proberen ze zo snel mogelijk daar te geraken. Maar de reizen vragen steeds meer van Nico’s kracht en hun tussenstops zijn zelden zonder gevaar.

Ondertussen proberen Percy en zijn vrienden aan boord van de Argo II op tijd aan de Akropolis te geraken om het ontwaken van Gaia te beletten. Ook zij moeten een gevaarlijke weg afleggen, die hen meer dan eens in levensbedreigende situaties doet belanden. Maar iedereen houdt hardnekkig vol. Ze willen hun doel bereiken en de Griekse en Romeinse halfgoden samen laten strijden voor het voortbestaan van de mensen.

Het is ongelooflijk wat deze halfgoden moeten trotseren om uiteindelijk aan hun finale strijd te kunnen beginnen. Elke stap die ze verzetten brengt hen in nieuwe problemen, elk wezen dat ze ontmoeten blijkt hen tegen te werken, niemand is te vertrouwen en nergens zijn ze veilig. Dat maakt dit boek superspannend. De constante dreiging zorgt ervoor dat je dit boek niet meer kan wegleggen. De spanning stijgt voortdurend en net als de personages wil je graag weten hoe alles zal aflopen. Door de hoofdpersonages van de hoofdstukken te laten afwisselen, krijg je een beter beeld van de karakters van de personages, hun dromen en verlangens, en wat ze allemaal meemaken in dit buitengewone avontuur.

Een geslaagde afsluiter van deze cyclus ‘Helden van Olympus’ waarbij je met spijt de laatste bladzijde omdraait.

Mik Ghys - mei 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Rick Riordan   

Uitgeverij
Boekerij Young   


Reeks
Helden van Olympus

Jaartal
2014

ISBN
9789000343041

Aantal pagina's
435

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Blood of Olympus

Vertaler(s)
Marce Noordenbos