Het blaffende eendje

Coverafbeelding van: Het blaffende eendje

Trefwoord(en)
anders zijn
verdraagzaamheid
respect

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Eendjes kunnen kwetteren, tateren, snateren en vooral kwaken. Wanneer Baasje Eend kwaakt, dan kwaken alle kleintjes terug. Allemaal, behalve Buddy. Want wanneer Buddy probeert te kwaken, klinkt er ‘woef’. Wat Buddy ook probeert, steeds is het ‘woef’ in plaats van ‘kwak’. Baasje Eend en de kleine eendjes laten Buddy alleen achter. Want volgens Baasje Eend hoort een eend alleen maar ‘kwak’ te zeggen, en niets anders. Maar dan duikt een hongerige kat op, die zin heeft in een eendje. Net wanneer ze wil toehappen, klinkt er luid ‘woef’. En de kat vlucht weg. Zo leert Baasje Eend dat elk eendje anders maar toch belangrijk kan zijn.

Eendjes die ‘woef’ zeggen, dat kan natuurlijk niet. Maar in dit verhaal maakt het wel duidelijk hoe anders de kleine Buddy is. Eerst is er het ongeloof van de andere eenden, daarna willen ze hem veranderen. En wanneer dat niet lukt verstoten ze hem. Zo jammer. Het is pas wanneer Buddy met zijn ongewone talent hun leven redt, dat ze beseffen dat hij door gewoon zichzelf te zijn, toch bij hen hoort.
Ook al is dit thema niet eenvoudig, dit verhaal zorgt toch voor een duidelijk beeld van al de gevoelens die hierbij horen. Het is dan ook een emotievol verhaal met een mooie boodschap.
Het boek leest prettig voor, met een eenvoudige en duidelijke tekst. Er zit veel ‘kwak’ en ‘woef’ in, wat het leuk maakt voor de voorlezer. De illustraties zijn groot en kleurrijk. Ze beperken zich tot de essentie en wekken je interesse door de expressieve eendensnuitjes.
Een vrolijk voorleesboek over anders zijn maar er toch bijhoren.

Mik Ghys - november 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Susie Oh   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2023

ISBN
9789044851090

Aantal pagina's
25

Prijs
€17,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Odd Duck Out

Vertaler(s)
Clavis Uitgeverij