Het bijna helemaal waargebeurde verhaal van Ryan

Coverafbeelding van: Het bijna helemaal waargebeurde verhaal van Ryan

Trefwoord(en)
liefde
geheimen
vaders
fantasie
humor

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Ryan mist zijn vader al 43 dagen, 8 uur en 17 minuten. Hij zei dat hij even weg moest, maar dat even duurt wel erg lang. Wat is er met hem aan de hand? Is hij ontdekkingsreiziger? Een man met een missie? Van mama komt hij het niet te weten, die doet alleen maar geheimzinnig als het over papa gaat, en kleine broer Vince weet ook van niets.Tegelijkertijd is Ryan al 18 dagen na elkaar stapelgek op Rafaella, het mooiste meisje van de klas. Maar is zij wel op hem? Hij durft het haar niet te vragen.

Genoeg stof voor een spannend verhaal, herkenbaar en vlot leesbaar voor een jong publiek vanaf 8 jaar. Lievens heeft een grote fantasie en weet zijn verhaal te spekken met verrassende wendingen en originele invallen. Hij ontrafelt de gedachten van een opgroeiende puber met precisie en veel ontwapenende humor. Soms vertraagt de verhaalspanning door lange gedachtensprongen en is het evenwicht wat zoek, maar snel komt hij terug op het spoor en ben je weer helemaal mee. Het verhaal bulkt van de fantasie. Zo veel zelfs, dat de balans realiteit-fantasie zoek is. Op zich lijkt het een realistisch verhaal over een jongen temidden (gezins)problemen en hoe hij ermee omgaat. Maar tegelijkertijd is er die grenzeloze en absurde fantasie over bijvoorbeeld een pratende zonnebril, verwaarloosd, pratend huisraad dat weggelopen is in het Stinkbos, Ryan die transformeert in een balpen en zo naar school hupt, en nog veel meer. Soms waan je je in een soort van ‘Alice in Wonderland’-verhaal, terwijl de kern ervan realistisch is omtrent het probleem van gescheiden ouders op de gezinssituatie. 
Het doet je wenkbrauwen fronsen, maar de vlotheid van het geheel maakt veel goed en doet je doorlezen tot het bevrijdende slot.

Eric Vanthillo - augustus 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Pepijn Lievens   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2023

ISBN
9789401492621

Aantal pagina's
134

Prijs
€14,99