Het beste van het beste

Coverafbeelding van: Het beste van het beste

Trefwoord(en)
poëzie
rijmen
korte verhalen
fantasie
humor
liedjes

Genre
poëzie

Vanaf
5 jaar

Haayema bundelde in dit vrolijke prentenboek 18 teksten van zijn hand. Gedichten of liedteksten of bondige verhalen, ze laten zich allemaal lezen als fantasierijke poëzie met een stevige lading humor. Over een koningspaar dat een zoon krijgt; niet het beste maar wel een bijzonder kind vol liefde. Over een poeptechnisch vegetarische strontvlieg. Over oma Catharina die een prima ballerina is. Over het meneertje dat altijd alles en telkens net ietsje meer wil. Over dromen die als de mooiste avonturen zijn en waarin het altijd weer goed komt. Over boos, blij, bang en andere emoties. Over Herman de muis die verliefd is op Loes de poes. En over veel meer. Divers is het minst wat je kan zeggen van de onderwerpen.

Elke tekst is door een andere illustrator bijpassend voorzien van beeld. Zo is dit boek in zijn geheel ook een mooie staalkaart van hedendaagse illustratietechnieken en -stijlen. Afwisselend en verrassend!
Bij het boek hoort een cd waarop alle teksten gelezen of gezongen worden door bekende en minder bekende stemmen: Herman van Veen, Jenny Arean, André van Duin, Youp van ’t Hek, Aart Staartjes, en anderen. Prettige en eigentijdse arrangementen en muziek ondersteunen de liederen of de teksten.
Een mooi geheel, goed voor uren luister-, lees- en kijkplezier!

Eric Vanthillo - augustus 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Mark Haayema   

Illustrator
Tjarda Borsboom   
Marius van Dokkum   
Job van Gelder   
Philip Hopman   
Loes Riphagen   
Noëlle Smit   
Wouter Tulp   
Sylvia Weve   

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2019

ISBN
9789047626695

Aantal pagina's
46

Prijs
€14,99