Het Beestiarium van professor Revillod

aanrader Coverafbeelding van: Het Beestiarium van professor Revillod

Trefwoord(en)
fantasie
humor
dieren
verleden

Genre
prentenboek

Vanaf
6 jaar

In 2013 verbaasden Javier Sáez Castán en Miguel Murugarren vriend en vijand met hun originele uitgave van het ‘Dierelirium’. Daarin vond je alle dieren terug die professor Revillod ontdekte in het onontgonnen Revillodia.
Dit werk is niet meer in de handel verkrijgbaar. Maar geen nood, de makers creëerden een nieuwe publicatie die daar netjes op verder bouwt.
Deze keer lijkt hun werk op een ‘fabeltastisch’ programmaboekje bij een tentoonstelling of een spektakelstuk.
Komt dat zien! Het instituut Revillod presenteert iedere dag in het Paleis der Evolutie: ‘Het Beestiarium’. Het nieuwe Dierelirium. Een spektakelstuk voor jong en oud.
Het geheel lijkt op een publicatie uit het begin van de 20ste eeuw. Waar het circus welig tierde en freaks werden tentoongesteld en met diverse emoties bewonderd. Je kan er naar eigen goeddunken duizenden dieren in samenstellen en ontdekken.
Het procédé is gelijk aan het vorige werk: midden in het boek vind je alle dieren in 3 delen (hoofd, romp en poten). Afhankelijk van hoe je de kaartjes omdraait, verschijnt er steeds een ander dier. Zoals een Kraaglifant (een almachtige dikhuid met een imposant figuur en een afwezige blik), een Zeetijnmuis (een grootorig zoogdier dat wat achterdochtig van aard is en licht geeft in de duisternis), een Orangteefje (een boomminnend vierhandig dier dat speels is van nature en buitengewoon loyaal), en nog veel meer…
De charmante juffrouw Wanda leidt je binnen in deze wereld van wondere dieren.
Het is heerlijk om zo telkens weer nieuwe dieren te ontdekken en hun eigenschappen te lezen. Wat telkens het verrassende resultaat is van de combinatie van 3 prenten.
Na deze hele ‘beestenboel’ vind je in het boek nog wat extra’s terug onder het mom van ‘De nieuwe Noach’: een speciale editie van het Revillorama.  Een en al ode aan de verbeelding en de fijne humor.
Het geheel is een stevig boekje dat lekker in de hand ligt en dat best tegen een stoot kan.
Het duo Castan-Murugarren verbaast ons weer met dit werk, dat het resultaat is van veel gezonde gekte, originele ideeën en een perfecte vormgeving om het geheel bijzonder en aantrekkelijk te presenteren. Het prikkelt je verbeelding en zet je op gang om zelf verder weg te dromen in een wereld waarin wetenschap en vertier met elkaar versmelten tot verrassende hoogtes.
Een absolute aanrader!

Eric Vanthillo - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Javier Sáez Castán
Miguel Murugarren

Illustrator
Javier Sáez Castán

Uitgeverij
De Harmonie   


Jaartal
2019

ISBN
9789463360883

Aantal pagina's
47

Prijs
€17,50


Vertaald uit
Spaans

Originele titel
El Animalario Vertical

Vertaler(s)
Agnes Brunt