Het beest met de kracht van tien paarden

Om oorlog tussen Athene en Kreta te voorkomen worden er telkens jongeren in het labyrint van koning Minos neergelaten. Daar heerst de bloeddorstige Minotaurus. Theseus, zoon van de Atheense koning, wil een einde maken aan dit gruwelijk gebeuren. Samen met enkele vrienden meldt hij zich vrijwillig. Maar het avontuur verloopt anders dan hij zich had voorgesteld.

In dit verhaal wordt de Griekse mythologie op een frisse, eigentijdse wijze verteld. Enerzijds is er het verhaal van Theseus in het labyrint. Maar tussendoor vertelt één van de andere leden van het groepje telkens een stukje over hoe het gegeven van de Minotaurus ontstaan is en hoe het geleid heeft tot het bestaan van het labyrint. Deze mythologische verhalen staan telkens in rode tekst op een gele achtergrond. Het verhaal van Theseus eindigt eveneens op een gele achtergrond. Waarmee wordt aangegeven dat het geheel tot de Griekse mythologie behoort.
Het verhaal leest erg vlot en de gebeurtenissen en onderlinge gesprekken komen vloeiend over. De vele, kleurrijke illustraties dragen bij tot de sfeerschepping rond deze Griekse mythe.
Er is ook aandacht voor de gevoelens van de verschillende personages. Zelfs de Minotaurus zelf wordt beschreven als iemand met gevoelens en helemaal niet zo bloeddorstig als werd verteld. Hij is eerder een heel eenzaam iemand die het labyrint vol mooie fresco’s schildert en het wel en wee van de wereld boven hem kent en onthoudt.
Mooi verzorgde uitgave die de Griekse mythe van de Minotaurus op een heel eigen wijze verhaalt.
Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - februari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Lida Dijkstra   

Illustrator
Djenné Fila   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2019

ISBN
9789024587346

Aantal pagina's
160

Prijs
€17,99