Het been van opa

Coverafbeelding van: Het been van opa

Trefwoord(en)
zoektochten
grootvaders
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Wanneer de mama van Jimmy en Minnie in het ziekenhuis belandt na een ongeval, zijn ze helemaal alleen thuis in hun flat. Hun papa werkt op een boorplatform en mama wil niet dat hij zich zorgen maakt. Tijdens een winderige avond wiegt hun flat mee en valt er iets uit de kast. Het is een kunstbeen, dat Jimmy de volgende dag meeneemt naar het ziekenhuis. Daar vertelt mama dat het een been is van hun opa, waar hun papa ruzie mee heeft. Jimmy mag het been weggooien maar wil liever op onderzoek. Zou hij die opa kunnen vinden? Samen met Minnie begint hij aan een spannende zoektocht, die hen zelfs overzee in een onbekend land laat terechtkomen. Zou het lukken om opa te vinden? En om weer thuis te geraken?

Dit fantasievolle avontuur neemt je mee tijdens een stiekeme bootreis naar een onbekend land waar Jimmy en Minnie verloren lopen en TV-helden worden. Je moet tijdens het lezen je fantasie aanspreken, want het hele avontuur is weinig realistisch. Zo is het ondenkbaar dat je twee kinderen stiekem een dagenlange bootreis laat meemaken, of dat de kinderen geen politie inschakelen om weer thuis te geraken. Of dat Jimmy in een land waar hij de taal niet spreekt aan het werk wordt gezet in een restaurant zonder dat er gezocht wordt naar zijn ouders. Maar als je al die realistische bedenkingen opzij zet, krijg je een waanzinnig avontuur van twee kinderen die op stap zijn met een kunstbeen. En telkens opnieuw mensen ontmoeten die hen op een of andere manier helpen, ook al is het soms uit eigenbelang.
Het verhaal leest vlot en je leeft helemaal mee met de bezorgde Jimmy die zo goed mogelijk voor zijn zusje wil zorgen. De nevenpersonages worden raak getypeerd, waardoor je al snel sympathie voelt voor de ene of net helemaal niet voor een andere. Als je iets kan leren uit dit avontuur is het wel dat de volhouder uiteindelijk zijn doel bereikt.
Een fantasievol avontuur voor jonge onderzoekers.

Mik Ghys - januari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Reinhilde Van Driel

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2020

ISBN
9789002272318

Aantal pagina's
123

Prijs
€15,99