Het badmonster

Coverafbeelding van: Het badmonster

Trefwoord(en)
monsters
vuil
modder
wassen
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Milan en Lucas waren vrienden en speelden dolgraag in de modder. Als Milan dan thuiskwam, helemaal vol modder, zette zijn moeder hem in bad. “Anders komt het badmonster je halen”, dreigde ze elke keer. Het badmonster zat onder het bad en zoog het vieze badwater op. Vandaar dat gorgelende geluid. Maar toen Milan ouder werd, vroeg hij zich af of het badmonster wel bestond. Als hij weer eens helemaal onder de modder thuis kwam, wilde hij niet in bad. Want hij geloofde niet meer in badmonsters. Die nacht ontdekte hij dat badmonsters ook gek zijn op …
Dit fantasierijke verhaal over monsters die verzot zijn op modder en zich onder het bad verscholen houden met een rietje in de aanslag, is grappig en ontroerend tegelijkertijd. Het is stapsgewijs opgebouwd naar een verrassend einde dat je in de verste verte niet ziet aankomen.
De hilarische prenten van Tony Ross in zijn gekende stijl werken perfect. Zijn figuren vol beweging en met een rijke expressie vertellen het verhaal met gemak zelf. De tekst is meer begeleidend. Het monster ziet er aandoenlijk uit met zijn grote ogen en zijn scherpe tanden die toch niet dreigen.
Een grappig boek voor jonge durvers zonder angst…

Eric Vanthillo - december 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Colin Boyd

Illustrator
Tony Ross

Uitgeverij
Memphis Belle   


Jaartal
2015

ISBN
9789463130004

Aantal pagina's
30

Prijs
€12,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Bath Monster

Vertaler(s)
Loes Randazzo