Het Antonov-mysterie – Rascal, deel 2

Coverafbeelding van: Het Antonov-mysterie – Rascal, deel 2

Trefwoord(en)
avontuur
school
treinen
zoektochten

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Op de privéschool voor rijke kinderen is Daan in het tweede jaar niet meer bij de jongste leerlingen. Hij is nog steeds bevriend met Tess en wordt nog ook nog altijd gepest door de ‘invincebles’, een groepje pestkoppen onder leiding van Vince. Voor een uitwisselingsprogramma kan de klas naar het Russische Sint-Petersburg en is er een treinreis voorzien op de Trans-Siberische spoorlijn. Een verhaal over de mysterieuze Antonov-schat doet bij Tess een belletje rinkelen. Samen met Daan maakt ze plannen om in Rusland op onderzoek te gaan. Maar blijkbaar zijn ook anderen op zoek naar die schat. Hun tocht verandert in een strijd om te overleven in de ondergesneeuwde Russische wouden bij bittere vriestemperaturen.

Dit is het tweede avontuur in de reeks Rascal. Deze keer speelt het verhaal zich voornamelijk af tijdens de treinreis door het Russische landschap.
De personages zijn gekend uit het eerste verhaal – De Bengaalse tijger – al vormt het niet echt een probleem als dat niet gelezen is. Het verhaal verloopt chronologisch en wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Daan. Het verhaal leest bijzonder vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op. De lezer blijft hierdoor geboeid.
Al mag die niet teveel nadenken over sommige hachelijke avonturen die de twee meemaken. Een hongerige bruine beer in het midden van de winter bijvoorbeeld. Al is dit niet cruciaal voor het verhaal dat helemaal rond de actie draait. Een oplettende oudere lezer herkent in bepaalde gebeurtenissen zaken die geënt lijken op scènes uit films. De wensvervullende ontknoping lijkt op een drafje afgehaspeld, wat wel jammer is bij de rest van het verhaal.
Een aantal illustraties verluchtigen het verhaal.
Een spannend verhaal dat de beoogde doelgroep zeker een hele tijd leesplezier kan bezorgen!

Pol Van Damme - april 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Luc Embrechts   

Illustrator
Rocio del Moral   

Uitgeverij
Baeckens Books   


Reeks
Rascal

Jaartal
2020

ISBN
9789059247642

Aantal pagina's
174

Prijs
€12,99