Het allermooiste boek over zeedieren

Coverafbeelding van: Het allermooiste boek over zeedieren

Trefwoord(en)
zeedieren

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Na een inleiding volgen zesendertig verschillende illustraties van zeedieren. Er staat een soort identiteitskaart bij met enkele specifieke eigenschappen als verspreidingsgebied, leefomgeving, lengte, gewicht, levensduur, voedsel en de verhouding tot de mens in een klein silhouet. Zes of zeven korte beschrijvingen geven iets meer informatie over het geïllustreerde dier. Op de laatste pagina staat een wereldkaart met daarop de plaatsen waar deze dieren leefden.

Dit mooi verzorgde boek in groot formaat met kleurrijke illustraties is voornamelijk een kijk- en vertelboek. Elk dier staat op een dubbele paginagrote illustratie afgebeeld. Deze illustraties geven een mooi beeld van het dier waarover informatie wordt gegeven. Deze informatie blijft erg eenvoudig. Het zijn enkele korte of spectaculaire ‘weetjes’ over het dier.
Zeedieren zijn niet alleen vissen of walvissen, ook enkele vogels, weekdieren en andere zeebewoners komen aan bod. De mogelijke bedreiging van deze zeedieren wordt echter niet aangehaald.
Net zoals in de andere delen van deze reeks zijn het de illustraties die de grootste indruk maken.
Door het grote formaat is het boek erg geschikt om er samen met jonge kinderen in te kijken en er over te vertellen aan de hand van de korte informatieve zinnen.
Beslist de moeite waard!

Pol Van Damme - juli 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Tom Jackson

Illustrator
Val Walerczuk   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Het allermooiste boek over

Jaartal
2017

ISBN
9789025768089

Aantal pagina's
80

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Magnificent Book of Ocean Creatures

Vertaler(s)
Joost Mulder