Het allermooiste boek over wilde dieren

Coverafbeelding van: Het allermooiste boek over wilde dieren

Trefwoord(en)
dieren

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Na een inleiding volgen zesendertig illustraties van verschillende wilde dieren. Er staat een soort identiteitskaart met enkele specifieke eigenschappen als verspreidingsgebied, leefomgeving, lengte, gewicht, levensduur, voedsel en de verhouding tot de mens in een klein silhouet. Zes of zeven korte beschrijvingen geven iets meer informatie over het geïllustreerde dier. Op de laatste pagina staat een wereldkaart met daarop de plaatsen waar deze dieren leefden.

Dit mooi verzorgde boek in groot formaat met kleurrijke illustraties is voornamelijk een kijk- en vertelboek. Elk dier staat op een dubbele paginagrote illustratie afgebeeld. Deze illustraties zijn erg gedetailleerd en geven een mooi beeld van het dier waarover informatie wordt gegeven. Deze informatie blijft erg eenvoudig. Het zijn enkele korte of spectaculaire ‘weetjes’ over het dier.
Net zoals in de andere delen van deze reeks zijn het de illustraties die de grootste indruk maken, al lijken sommige dieren te ‘zweven’ in de achtergrondafbeelding. Uiteraard heeft men slechts een kleine selectie gemaakt van de grote familie van wilde dieren.
Door het grote formaat is het boek erg geschikt om er samen met jonge kinderen in te kijken en er over te vertellen aan de hand van de korte informatieve zinnen.
Beslist de moeite waard!

Pol Van Damme - maart 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Tom Jackson

Illustrator
Val Walerczuk   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Het allermooiste boek over

Jaartal
2018

ISBN
9789025770075

Aantal pagina's
80

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Magnificent Book of Animals

Vertaler(s)
Joost Mulder