Het allermooiste boek over spinnen en insecten

Coverafbeelding van: Het allermooiste boek over spinnen en insecten

Trefwoord(en)
spinnen
insecten

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Na een inleiding volgen zesendertig verschillende illustraties van insecten en spinnen. Er staat een soort identiteitskaart met enkele specifieke eigenschappen als leefgebied, leefomgeving, lengte, levenscyclus, voedsel en de verhouding tot de mens in een klein silhouet. Vijf tot acht korte beschrijvingen geven iets meer informatie over het geïllustreerde dier. Op de laatste pagina staat een wereldkaart met daarop de plaatsen waar deze dieren leefden.

Dit mooi verzorgde boek in groot formaat met kleurrijke illustraties is voornamelijk een kijk- en vertelboek. Elk dier staat op een dubbele paginagrote illustratie afgebeeld. Deze illustraties geven een imposant beeld van het dier waarover informatie wordt gegeven. De informatie blijft erg eenvoudig. Het zijn enkele korte of spectaculaire ‘weetjes’ over het dier.
Vele van de afgebeelde dieren komen echter niet voor in onze omgeving, al zijn er natuurlijk gelijkaardige insecten en spinnen waarvoor de gegeven informatie ook voor dieren van bij ons gelden.
Net zoals in de andere delen van deze reeks zijn het de illustraties die de grootste indruk maken.
Door het grote formaat is het boek erg geschikt om er samen met jonge kinderen in te kijken en er over te vertellen aan de hand van de korte informatieve zinnen.
Beslist de moeite waard!

Pol Van Damme - september 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Barbara Taylor

Illustrator
Val Walerczuk   

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Het allermooiste boek over

Jaartal
2022

ISBN
9789025776589

Aantal pagina's
80

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Magnificent Book of Insects and Spiders

Vertaler(s)
Joost Mulder