Het allermooiste boek over paarden

Coverafbeelding van: Het allermooiste boek over paarden

Trefwoord(en)
paarden

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Na een inleiding volgen zesendertig illustraties van verschillende soorten paarden. Elk paard krijgt een soort identiteitskaart met enkele specifieke eigenschappen zoals indeling, schofthoogte, kleur, karakter, herkomst en gebruik. Er staat ook een silhouet met de verhouding tot de mens. Zes of zeven korte beschrijvingen geven iets meer informatie over het geïllustreerde dier. Op de laatste pagina staat een wereldkaart met daarop de plaatsen waar de paarden hun oorsprong hadden.

Dit mooi verzorgde boek in groot formaat met kleurrijke illustraties is voornamelijk een kijk- en vertelboek. Elk paard staat op een dubbele paginagrote illustratie afgebeeld. Deze illustraties zijn erg gedetailleerd en geven een mooi beeld van het paard waarover informatie wordt gegeven. Deze informatie blijft erg eenvoudig. Het zijn enkele korte of bijzondere ‘weetjes’ over het dier. De verhouding tussen het silhouet van de mens en het dier klopt helaas niet overal.
Net zoals in de andere delen van deze reeks zijn het de illustraties die de grootste indruk maken. Uiteraard heeft men slechts een selectie gemaakt van de familie van de paarden. Al is het wel opmerkelijk hoeveel verschillende soorten paarden er bestaan.
Door het grote formaat is het boek erg geschikt om er samen met jonge kinderen in te kijken en er over te vertellen aan de hand van de korte informatieve zinnen.
Beslist de moeite waard!

Pol Van Damme - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Tom Jackson
Diana Ferguson

Illustrator
Val Walerczuk   
Simon Mendez

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Het allermooiste boek over

Jaartal
2020

ISBN
9789025774080

Aantal pagina's
80

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Magnificent Book of Horses

Vertaler(s)
Melanie Lasance