Het allermooiste boek over haaien

Coverafbeelding van: Het allermooiste boek over haaien

Trefwoord(en)
haaien
informatie

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Na een inleiding volgen grote illustraties van zesendertig soorten haaien. Er staat een soort identiteitskaart bij met enkele specifieke eigenschappen als verspreidingsgebied, leefomgeving, lengte, gewicht, levensduur, voedsel en de verhouding tot de mens in een klein silhouet. Vijf tot acht korte teksten geven iets meer informatie over het geïllustreerde dier. Op de laatste pagina staat een wereldkaart met daarop de plaatsen waar deze haaien voorkomen.

Dit mooi verzorgde boek in groot formaat met kleurrijke illustraties is voornamelijk een kijk- en vertelboek. Elke soort haai staat op een dubbele paginagrote illustratie afgebeeld. Deze illustraties geven een mooi beeld van het dier waarover informatie wordt gegeven. Deze informatie blijft zeer eenvoudig. Het zijn enkele korte of spectaculaire ‘weetjes’ over het dier.
Van de meer dan vijfhonderd soorten haaien worden er dus slechts enkele aangehaald. Het gaat om zeer verschillende dieren, van erg klein tot bijzonder groot en van onschuldige planktoneters tot bijna alleseters, zelfs afval en plastic. Ook de bedreiging voor de soort wordt aangehaald.
Net zoals in de andere delen van deze reeks zijn het de illustraties die de grootste indruk maken.
Door het grote formaat is het boek erg geschikt om er samen met jonge kinderen in te kijken en er over te vertellen aan de hand van de korte informatieve zinnen.
Beslist de moeite waard!

Pol Van Damme - oktober 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Barbara Taylor

Illustrator
Val Walerczuk   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Het allermooiste boek over

Jaartal
2021

ISBN
9789025775551

Aantal pagina's
80

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Magnificent Book of Sharks

Vertaler(s)
Joost Mulder