Het allermooiste boek over dinosauriërs

Coverafbeelding van: Het allermooiste boek over dinosauriërs

Trefwoord(en)
dinosaurussen

Genre
informatief

Vanaf
7 jaar

Na een inleiding volgen zesendertig verschillende dinosauriër- illustraties. Er staat een soort identiteitskaart met enkele specifieke eigenschappen als lengte, gewicht, voedsel, waar en wanneer hij leefde en zijn verhouding tot de mens in een klein silhouet. Zes of zeven korte beschrijvingen van telkens één zin geven iets meer informatie over de geïllustreerde dinosauriër. Op de laatste pagina staat een wereldkaart met daarop de vindplaats van de dinosauriërs.
Dit mooi verzorgde boek in groot formaat met kleurrijke illustraties is voornamelijk een kijk- en vertelboek. Elke dinosauriër staat op een dubbele paginagrote illustratie afgebeeld in een mogelijk decor. De volgorde van de dinosauriërs is niet chronologisch. In de informatie blijft men erg rudimentair. Wat steeds opvalt is dat men dingen ‘veronderstelt’, ‘vermoedt’ of ‘denkt’. Over de informatie over dinosauriërs blijft men erg voorzichtig. Er zijn geen harde bewijzen voor een aantal zaken. Ook de kleur die men hen toeschrijft is niet bewezen.
De makers hebben een selectie gemaakt van bijzondere of spectaculaire dinosauriërs en een aantal vliegende of zwemmende reptielen uit die lang vervlogen tijd.
Door het grote formaat is het boek erg geschikt om er samen met jonge kinderen in te kijken en er over te vertellen aan de hand van de korte informatieve zinnen.

Pol Van Damme - februari 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Tom Jackson

Illustrator
Rudolf Farkas   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2017

ISBN
9789025767006

Aantal pagina's
80


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Magnificent Book of Dinosaurs

Vertaler(s)
Joost Mulder