Het allermakkelijkste familiekookboek ter wereld

Coverafbeelding van: Het allermakkelijkste familiekookboek ter wereld

Trefwoord(en)
koken

Genre
hobby

Vanaf
8 jaar

Dit kookboek werd door de auteur samen met zijn dochters gemaakt. Ze bedachten gerechten bij hun favoriete Disneyverhalen en maakten die samen klaar. Deze gerechten werden nu gebundeld zodat iedereen er mee van kan genieten.
Vooraan vind je de gebruiksaanwijzing voor dit boek: wat je nodig hebt in je keuken zoals potten en messen en de onmisbare ingrediënten, zoals kruiden, olie en bepaalde conserven. Sommige keukentechnieken worden even kort uitgelegd, zoals pasta koken, of iets marineren. En dan zijn er nog de onmisbare keukenhulpjes zoals een mixer en een blender. Daarna volgen de recepten.
Op elke rechterpagina vind je een grote foto van het gerecht, van hoe je eindresultaat er kan uitzien. Op de linkerpagina krijg je een ingrediëntenoverzicht, deels met foto’s. Daaronder volgt de omschrijving voor het klaarmaken van het gerecht. De bereidingstijd en voor hoeveel personen het recept telt staat er ook bij. Achteraan vind je een inhoudsopgave, een register met recepten per ingrediënt, twee pagina’s om zelf aantekeningen te maken en tot slot twee pagina’s om je lievelingsrecepten te noteren.
Elk recept in dit boek hoort bij een eigen Disneyfiguur, zoals de magische soep van de fee van Assepoester, of de gehaktballetjes van Pongo, uit de 101 Dalmatiërs. Talrijke andere Disneyfiguren vrolijken de foto’s van de gerechten mee op.
Dit dikke kookboek trekt vooral de aandacht door de Disneyfiguren. Toch worden de vele gerechten  duidelijk voorgesteld en kan je er snel mee aan de slag. Het zijn allemaal eenvoudige en toegankelijke recepten, die gezinsvriendelijk en kidsproof zijn.
Een uitnodigend kookboek voor jonge en oude Disneyfans.

Mik Ghys - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
J.-F. Mallet

Illustrator
Walt Disney

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Reeks
Simplissime

Jaartal
2020

ISBN
9789024592067

Aantal pagina's
223

Prijs
€24,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Simplissime : La cuisine en famille la facile du monde avec Disney

Vertaler(s)
Henriëtte Gorthuis