Het allerleukste kinderkookboek

Coverafbeelding van: Het allerleukste kinderkookboek

Trefwoord(en)
koken
keuken
wereld
eten
gezin

Genre
hobby

Vanaf
8 jaar

wat opvalt aan dit boek zijn de kleurrijke illustraties vol swing en leven. Zij trekken je aandacht en maken je nieuwsgierig naar de inhoud ervan. Die inhoud is divers, verscheiden en interessant voor wie zijn tijd graag in de keuken doorbrengt aan het fornuis of de oven of eender waar. Voor wie graag kookt dus, maar even goed voor wie graag eet en interesse heeft in de afkomst van diverse voedingsmiddelen en ingrediënten. Want dit kookboek blinkt uit in veelzijdigheid.
Na een inleiding ‘aan de grote mensen’, waarin de auteur vooral pleit voor experiment en plezier, gaat zij verder met tips voor gezond en veilig koken en verschillende technieken zoals snijwerktechnieken. Daarna gaat het werk verder in overzichtelijke hoofdstukken: fruit, uit de tuin (groenten, paddenstoelen, peulvruchten en maïs), uit de zee (vis), van het land (vlees en kip), zuivel en eieren, deegwaren, noedels en dumplings en tot slot granen en brood.
In elk hoofdstuk lees je over de afkomst van de producten alsook over hun smaak en de mogelijkheden bij het koken. Veel interessante info, verspreid over de pagina’s in korte stukjes tussen de vele illustraties door. Geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Al deze info wordt telkens geconcretiseerd door originele recepten die je samen (kind en volwassene) kan maken. En daarna met veel smaak opeten.
Zo werd dit een bijzonder kookboek voor kinderen en volwassenen samen, voor het hele gezin dus, met veel info en originele recepten van over de hele wereld.
Een heerlijk boek vol prettige illustraties vol leven en kleur om in te snuisteren en om prikkelende inspiratie op te doen voor fijne kookmomenten en lekkere maaltijden.
De eenvoudige tekst leest vlot en is vakkundig en met veel smaak vertaald door Vlaams culinair auteur Regula Ysewijn. 

Eric Vanthillo - augustus 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Lizzie Mabbott

Illustrator
Charlotte Dumortier   

Uitgeverij
Horizon   


Jaartal
2023

ISBN
9789464103496

Aantal pagina's
96

Prijs
€21,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
How Many Ways Can You Cook An Egg?

Vertaler(s)
Regula Ysewijn