Het alfabet van Candice Phee

aanrader Coverafbeelding van: Het alfabet van Candice Phee

Trefwoord(en)
gezin
relaties
alfabet

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Candice Phee krijgt van de school de opdracht zichzelf te beschrijven aan de hand van het alfabet. Letter voor letter beschrijft Candice haar leven, de gebeurtenissen die hebben geleid tot de huidige situatie en wat zij doet om anderen en vooral haar ouders te helpen. Al pakt haar hulp niet altijd uit zoals zij het had gedacht.

In zesentwintig hoofdstukken ontrafelt Candice haar leven. Elke letter staat voor een bepaald gegeven, een bepaald gebeuren dat haar leven beheerst. Daardoor ontdekt de lezer hoe de situatie is ontstaan. Maar Candice gaat verder. Ze bedenkt plannetjes om de mensen om haar heen te helpen, of tenminste uit hun verstarde situatie te halen. Enerzijds zijn er dus terugblikken naar het verleden maar anderzijds evolueren de gebeurtenissen ook verder.
Het verhaal is geschreven vanuit het standpunt van Candice, in de ik-vorm. Daardoor leert de lezer Candice kennen als een wat eenzelvig meisje, met een onschuldige naïviteit en een onbegrensde eerlijkheid die voor anderen wel eens vreemd overkomt. Iets wat soms tot heel grappige maar evengoed ontroerende situaties leidt.
De lezer leert de andere personages kennen doorheen de ogen van Candice die toch een iets afwijkende blik heeft op haar omgeving en de mensen rondom haar. Door haar doorzetting en volharding lukt het haar om het leven van haar ouders en haar vriend Douglas terug om te buigen en de gebeurtenissen uit het verleden een plaats te geven waardoor ze weer verder kunnen met hun leven.
Een verhaal dat de lezer een heel fijn gevoel geeft en aanzet om dingen langs een positieve kant te bekijken.
Een aanrader.

Pol Van Damme - februari 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Barry Jonsberg   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2017

ISBN
9789047709107

Aantal pagina's
213

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
My Life As an Alfabet

Vertaler(s)
Annelies Jorna