Hennie de Heks & Helmer

Coverafbeelding van: Hennie de Heks & Helmer

Trefwoord(en)
heksen
zussen
katten

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Toen Hennie nog een jonge heks was die net haar lessen op de heksenschool afgerond had, vloog ze naar het zwarte huis in het bos dat ze gekocht had. Ze was er gelukkig maar al snel voelde ze zich er eenzaam. Dus nodigde ze haar zussen uit om te komen logeren. Ze hadden samen veel plezier maar na een poosje was Hennie hen toch beu. Toen hun katten op een dag met elkaar begonnen te vechten, vertrokken de zussen weer naar huis. En zat Hennie weer alleen in haar grote huis. Misschien was een huisdier een oplossing voor haar eenzaamheid? Een papegaai, een giraf en een koe waren geen goed idee. Zelfs een draakje was een probleem. Maar net wanneer Hennie het wou opgeven, dook er een zwerfkat op. En dat werd haar allerbeste vriend.

Dit verhaal over Hennie de heks en Helmer is eigenlijk een voorloper van alle andere avonturen van Hennie. In dit verhaal vind je de oorsprong van hun vriendschap, hoe Helmer bij Hennie terecht kwam. Heel leuk voor de vele fans van de andere Hennie-verhalen.
De fantasievolle en expressieve illustraties zijn gedetailleerd en sfeervol. De kleurige Hennie vormt een mooi contrast met haar zwarte huis, ook haar drie zussen zijn zo kleurrijk. Heel grappig zijn de verschillen tussen alle zussen.
De tekst leest prettig voor en zit knap verweven in de illustraties.
Een vrolijke voorloper van alle avonturen van Hennie de Heks en haar kat Helmer.

Mik Ghys - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Valerie Thomas

Illustrator
Korky Paul   

Uitgeverij
Randazzo   


Jaartal
2023

ISBN
9789493007109

Aantal pagina's
25

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Winnie and Wilbur – Winnie’s Best Friend

Vertaler(s)
Loes Randazzo