Henk en de dansende letters

Coverafbeelding van: Henk en de dansende letters

Trefwoord(en)
dyslexie
lezen
letters
talenten

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Henk, het hoofdpersonage van dit prentenboek en tevens de auteur en illustrator, houdt van lezen en van boeken. Liefst met mooie illustraties en weinig tekst, want hij heeft dyslexie. Net als vele andere kinderen en volwassen beroemdheden zoals Walt Disney, Pablo Picasso, Roald Dahl, en vele anderen.
Vanuit zijn eigen noodzaak en gedreven door zijn passie, creëerde hij dit prentenboek met luchtige illustraties en een tekst in een dyslexie-vriendelijk lettertype.

In het verhaal beschrijft hij zijn eigen gedachten en ervaringen omtrent letters en lezen. Hoe lezen voor hem moeilijk is omdat de letters gaan dansen. Hoe zijn ouders geen tijd voor hem hebben en hem de raad geven om goed op te letten want dan leer je het vanzelf wel. Maar het komt niet vanzelf en de anderen lachen soms om zijn fouten. Dat, en de extra aandacht voor zijn problemen, maken hem bang voor letters. Elke zaterdag gaat hij naar de bibliotheek om stripboeken te lezen. Als het hem te moeilijk wordt, gaat hij dagdromen. Op een van die dromen ontmoet hij Picasso, die ook last heeft van dansende letters. Van hem leert hij dat je goed kan zijn in iets anders en dat je dat dan moet exploreren. En zo kwam er dit boek, waarin dansende letters alleen maar plezier creëren.

De prenten zijn herkenbaar, luchtig en zonder overbodige details. Het overwegende blauw doet je denken aan balpen-tekeningen, de sobere inkleuring geeft er sfeer en diepgang aan.
De tekst is makkelijk te lezen.
Dit boek heeft zeker een grote waarde voor allen die dyslexie hebben, maar ook voor anderen om te begrijpen wat dyslexie doet met hen.

Eric Vanthillo - april 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Henk Linskens   

Illustrator
Henk Linskens   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2017

ISBN
9789044828719

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,95