Help me!

Coverafbeelding van: Help me!

Trefwoord(en)
onrecht
weglopen
familie
vriendschap
dyslexie

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Wanneer Eva met haar hond op het strand wandelt, vindt ze schelpen die woorden vormen. Ze leest ‘help me’ en vraagt zich af wie er hulp nodig heeft. Omdat er niemand anders op het strand is, antwoordt ze met schelpen in het zand. De volgende dag zijn er nieuwe woorden. En zo ontmoet Eva Amir, die weggelopen is omdat hij denkt dat zijn vader hem naar Marokko wil sturen. Eva probeert hem te helpen.

Dit vlotte verhaal toont je hoe wanhopig je kan zijn, zo wanhopig dat je thuis wegloopt en zo hoopt alles op te lossen. Eva wil graag helpen, maar beseft ook dat de ouders van Amir heel ongerust zullen zijn. Ze wil dan ook zowel Amir als zijn ouders helpen. Een herkenbaar gegeven waarbij een misverstand grote gevolgen heeft. De geloofwaardige personages zorgen voor een boeiend verhaal.

Dit boek past in de reeks Zoeklicht dyslexie, een reeks voor kinderen met leesproblemen of dyslexie. Het lettertype werd aangepast, de pagina’s overzichtelijker gemaakt, de tekst is eenvoudig en er zijn uitvouwpagina’s met extra aandacht voor de personages en belangrijke woorden in dit verhaal, met een kleine illustratie erbij. Allemaal hulpmiddelen om het lezen van dit verhaal aantrekkelijker en toegankelijker te maken.

Mik Ghys - mei 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Marlies Slegers   

Illustrator
Sandra Klaassen   

Uitgeverij
Zwijsen   


Reeks
Zoeklicht dyslexie

Jaartal
2015

ISBN
9789048728336

Aantal pagina's
54

Prijs
€12,99