Help! Koen Konijn, redder van de bibliotheek

aanrader Coverafbeelding van: Help! Koen Konijn, redder van de bibliotheek

Trefwoord(en)
bibliotheek
redden
zoektochten

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Koen Konijn en zijn broertje Kenny vinden de bibliotheek de fijnste plek van de wereld. Maar wanneer ze in de bib komen, schrikken ze. Alles is ingepakt want de bib moet sluiten. Betty, de bibmevrouw, vertelt hen dat er bijna niemand meer komt en dat er een toverdraak nodig is om de bib te redden. Daarop vertrekken Koen en zijn vrienden van de Leuke Leesclub op zoek naar de toverdraak. Ze zoeken overal maar er is nergens een toverdraak te vinden. Maar iedereen aan wie ze hulp vragen, is boos of bedroefd dat de bib sluit. De volgende dag trekken de vrienden terug naar de bib, om te vertellen dat ze geen toverdraak gevonden hebben. Maar die blijken ze niet meer nodig te hebben…

Koen Konijn en zijn vrienden zijn de redders van de bib. Door hun zoektocht beseft iedereen dat ze de bib nodig hebben en gaan er meteen weer naartoe. De zoektocht wordt een succes, ook al vinden ze geen toverdraak. Het is grappig om te lezen hoe Koen Konijn het probleem oplost, zonder dat hij beseft dat hij dat doet. Hij is immers op zoek naar een toverdraak, terwijl net daardoor alle mensen beseffen dat ze de bib nodig hebben en die toch open kan blijven.
De tekst en de illustraties vullen elkaar mooi aan. De tekst zorgt voor een prettig verteld verhaal en de illustraties vullen aan. Ze zitten boordevol details die uitnodigen om alles goed te bekijken. Er wordt ook aan boekpromotie gedaan, want niet alleen Koen Konijn is gek op boeken. Er is de Leuke Leesclub, met zijn vrienden, maar ook de olifant in de dierentuin leest een boek. En de vele titels op de boeken in de bibliotheek zijn allemaal klassiekers in een konijnenjasje. Een hilarische ontdekking voor de voorlezer.
Met dit boek is de auteur er zeker in geslaagd om aan te tonen dat iedereen de bib nodig heeft. Of je nu een boek nodig hebt over bavianen, zoals de dierentuinmedewerker, of een boek over botten, zoals dokter Beentjes, of een boek over draken, zoals Koens broertje Kenny, in de bib vindt iedereen wat hij nodig heeft.
Een aanrader, zeker als promotieboek voor de bib.

Mik Ghys - juni 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Emily MacKenzie

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2024

ISBN
9789000392216

Aantal pagina's
30

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Help ! Ralfy Rabbit and the Great Library Rescue

Vertaler(s)
Annelies Jorna