Help, ik heb een vader

Charlie vindt het maar raar. Meester Sven, haar gymleraar, is de nieuwe vriend van Charlies moeder en is net bij hen komen wonen. Charlie moet er aan wennen dat ze haar moeder niet meer voor zich alleen heeft. Op school maakt ze zich samen met haar drie vriendinnen zorgen over het aanmeldsysteem voor de middelbare school. Want daardoor zou het wel eens kunnen gebeuren dat ze niet meer samen naar dezelfde school kunnen. Milla stelt een geheim plan voor waar niet iedereen gelukkig mee is. En het loopt dan nog mis ook. Met als gevolg een grote ruzie tussen de vier vriendinnen. Gelukkig is Hakim nog steeds verliefd op Charlie, wat haar heel gelukkig maakt.

Charlies tijd in het zesde leerjaar zorgt voor heel wat emoties. Niet alleen thuis waar ze moet wennen aan Sven. Die valt gelukkig heel goed mee, zodat het voor haar geen al te grote aanpassing is. Integendeel zelfs, na een poosje wil ze hem niet meer missen. De gevoelens tegenover haar vriendinnen wisselen ook voortdurend. Milla kan heel gemeen doen, maar dat is nu eenmaal Milla, dat neemt Charlie erbij. En toch ziet ze er soms tegenop om met Milla op te trekken of tegen haar sterke wil in te gaan. Hoe graag Charlie Milla ook heeft als vriendin, soms is het best moeilijk. En haar beste vriendin Camille trekt plots veel op met een nieuwe leerling, Moenia. Dat maakt haar jaloers en onzeker, want ze wil Camille niet kwijt.
Al die emoties zitten knap verweven in dagdagelijkse belevenissen. Die zorgen voor veel herkenbaarheid en medeleven. De tekst leest vlot en elk hoofdstuk wordt ingeleid door een vrolijke cartoonachtige illustratie van Chrostin.
Dit verhaal is de opvolger van ‘Help, ik ben verliefd’ en ‘Help, ik heb vakantie’ waarin de lezers al eerder konden kennismaken met Charlie en haar vriendinnen.

Mik Ghys - april 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Kaat De Cock   

Illustrator
Chrostin

Uitgeverij
Horizon   


Jaartal
2022

ISBN
9789464101256

Aantal pagina's
190

Prijs
€16,99