Help! Een verrassing!

Coverafbeelding van: Help! Een verrassing!

Trefwoord(en)
verrassing
bang
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

August de Vos maakt zich zorgen. Zijn vriendin Suusje Eekhoorn komt hem ophalen want ze gaan iets leuks doen. Een verrassing. Maar August houdt niet van verrassingen. Hij houdt van rustige dingen en Suus houdt meer van wilde dingen. Wat als ze met iets groots en engs langskomt? Of iets onstuimigs wil doen? Of hem iets moeilijks laat doen? August verstopt zich maar Suus vindt hem toch. Ze neemt hem mee en heeft een heel fijne verrassing. August vindt het heerlijk. Tot ze zegt dat ze morgen weer een verrassing heeft…

Suus en August zijn vrienden, ook al zijn ze erg verschillend. Dat maakt hun vriendschap al zo mooi. Wat ook duidelijk wordt wanneer Suus haar verrassing toont. Ze heeft immers rekening gehouden met wat August fijn vindt. Hij was dus voor niks ongerust. Toch blijft hij onzeker wanneer ze hem een nieuwe verrassing belooft. Een mooi slot van dit sfeervolle verhaal.
De twee dieren worden raak getypeerd en knap en expressief in beeld gebracht. Vooral wanneer de fantasie van August op hol slaat. Dan zie je hoe verschillend ze zijn. Daarna, tijdens de verrassing van Suus, merk je hoe fijn ze het samen hebben.
De tekst is beknopt en raak. Tekst en illustratie vullen elkaar mooi aan. Dit is dan ook een warm verhaal over vriendschap en fijne verrassingen.

Mik Ghys - april 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Miriam Bos   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2022

ISBN
9789047713838

Aantal pagina's
25

Prijs
€14,99