Heksenweek

Coverafbeelding van: Heksenweek

Trefwoord(en)
heksen
oppassen
toveren
humor

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Wanneer de Rode Heks Magenta Spits voor een weekje een oppas zoekt voor haar betoverde toren, is Elsie erg geïnteresseerd. Ze helpt haar ouders in hun warenhuisje, waar eigenlijk te weinig mensen iets komen kopen. Haar beloning voor het oppassen in de toren zou een mooie hulp zijn voor de familie. Maar Elsie is natuurlijk ook erg geïnteresseerd in de boeken die er staan en wil graag meer weten over magie. Eenmaal in de toren krijgt ze te maken met een dik boek waar ze alles aan kan vragen, een humeurige raaf, opdringerige Huilerzusters, een knappe houthakker, een meisje, Sylfine, dat hopeloos verliefd is op de houthakker en een vrolijke postbode. Ze oefent haar eerste magische kunstjes en maakt een toverdrank klaar voor de verliefde Sylfine. Niet alles loopt zoals het moet, maar van een ding is ze zeker: na deze week wil ze meer leren over magie.

Elsie is een vrolijk en levenslustig meisje, en ook erg nieuwsgierig. Ze wil graag kunnen toveren en krijgt hier haar eerste lessen. Ze moet alles wel zelf uitzoeken, maar het is al snel duidelijk dat ze aanleg heeft. Handig om later nog meer boeken over haar te schrijven. De heks blijft sterk op de achtergrond, ze is immers niet thuis. Maar het is duidelijk dat ze Elsie uitgekozen heeft en meer van haar verwacht. Het is dan ook erg grappig om Elsies eerste toverpogingen te volgen. De bezoekers aan de toren zorgen voor veel humor, het zijn stuk voor stuk personages die een lach op je gezicht toveren.
De tekst leest vlot en heeft een mooie spanningsboog. Veel zwart-wit illustraties begeleiden het belevenissen van Elsie en versterken de vrolijke sfeer van het verhaal.
Een grappig verhaal over een erg jonge toekomstige heks.

Mik Ghys - april 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Kaye Umansky   

Illustrator
Ashley King

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2021

ISBN
9789047713173

Aantal pagina's
174

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Witch for a Week

Vertaler(s)
Jesse Goossens