Heksenfee

aanrader Coverafbeelding van: Heksenfee

Trefwoord(en)
feeën
heksen
fantasie
jezelf zijn

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Naar aanleiding van zijn 20 jaar illustratorschap, voorziet Cneut dit prentenboek (eerste uitgave in 1999) van geheel nieuwe illustraties. Wat wij alleen maar kunnen toejuichen want het geheel wordt er nog gelaagder, rijker en mooier door.

Fee Rozemarijn is niet gelukkig tussen al die andere feetjes. Zij zou liever rolschaatsen of bootje varen. Veel liever dan altijd maar lief en netjes te moeten zijn. Liefst zou ze een heks zijn. Op een dag, als voor mama de maat weer eens vol is, vertrekt Rozemarijn naar het heksenbos. En tot verbazing van mama keert zij niet snel terug. Want het bevalt Rozemarijn opperbest bij de heksen. Er zit voor mama niets anders op dan ook maar naar beneden te vliegen en haar dochter gelukkig te zien tussen de andere heksen…

Dit verhaal is van alle tijden. Het typeert de personages anders dan je zou verwachten. Geen clichés, maar genuanceerde typetjes van vlees en bloed die hun wensen en hun grillen hebben.
De nieuwe illustraties zijn, zoals we van Cneut gewend zijn, kleurrijke pareltjes vol sfeer en expressie. Hij schildert elk figuurtje met minutieuze penseelstreken en plaatst ze in achtergronden met veel details. Hij laat niets aan het toeval over maar speelt bewust met compositie en hanteert een rijke stijl die het verhaal aanvult en oplicht.
Beiden, woord en tekeningen, gaan samen op tot een geheel dat je vol verwondering verbaast en verblijt.
Vandaar een terechte aanrader!

Eric Vanthillo - april 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Brigitte Minne   

Illustrator
Carll Cneut

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2016

ISBN
9789462911635

Aantal pagina's
48

Prijs
€18,95