Heikje Heks en het geheim van Betkin

Coverafbeelding van: Heikje Heks en het geheim van Betkin

Trefwoord(en)
heksen
heksenvervolging
tijdreizen
helpen

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Tijdens Halloween horen Melleke en Dieter voor het eerst het verhaal van Tanne de heks en haar dochter Betkin. Hun belevenissen speelden zich ooit af in hun eigen streek en ze vragen zich af wat er met Betkin gebeurd is na de verbranding van haar moeder. Heikje Heks komt net op bezoek en raakt ook geïnteresseerd. Heikje heeft net ontdekt dat ze kan tijdreizen en wil dat wel eens uitproberen met Melleke en Dieter om uit te zoeken wat er met Betkin gebeurde. Ze ontmoeten daar ridder Reinout met zijn ros Beiaard, die meer lijkt te weten over Betkin. Maar is hun nieuwsgierigheid niet gevaarlijk? En kunnen ze nog wel terug naar hun eigen tijd?

Dit avontuur van Heikje Heks neemt je mee naar het verleden. Je komt iets te weten over de geschiedenis van Dendermonde door het verhaal over Tanne de heks en de heksenvervolging. Ook over het ros Beiaard en de vier broers Aymon waarvan Reinout de jongste is. Doordat de nadruk op de geschiedenis ligt, valt het avontuur van Heikje minder op. Heikje, Melleke en Dieter zijn de hoofdpersonages maar hun belevenissen staan helemaal niet centraal in dit boek. De geschiedenis van Dendermonde is hier de rode draad doorheen het verhaal.
Het verhaal leest vlot en wordt aangevuld met enkele expressieve lijnillustraties.
Dit boek is een lichtelijk aangepaste versie van het in 2005 verschenen ‘Heikje Heks reist in de tijd’, verschenen bij Clavis. Enkele details werden aangepast en er werd zelfs een nieuw personage toegevoegd, Bertolionio, ook al verandert zijn aanwezigheid niets aan het avontuur. Maar het verklaart wel de toevoeging van 3 liedjes met muziek achteraan in het boek.

Mik Ghys - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Patricia De Landtsheer   

Illustrator
Melissa Muys

Uitgeverij
Gandaboeken (Epo)   


Jaartal
2020

ISBN
9789082495874

Aantal pagina's
158

Prijs
€18,50