Heertje en Meneertje

aanrader Coverafbeelding van: Heertje en Meneertje

Trefwoord(en)
vriendschap
tegenstellingen
thuis
verlangen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Heertje en Meneertje zijn twee hoogst gezellige mannetjes die elkaars vrienden zijn door dik en dun. Het huis dat ze samen gebouwd hebben is best knus, maar beiden missen nog wat. Meneertje zoekt het in de diepte. Hij graaft en graaft en wil de andere kant van de wereld bereiken. Heertje zoekt het in de hoogte. Hij stapelt stenen tot boven de bomen, tot boven de bergen, tot boven de wolken. Maar op een bepaald moment is er bij beide heren het grote gemis en moeten ze een oplossing bedenken. En wees gerust, die oplossing vinden ze…

Dit charmante prentenverhaal  bekoort zowel jong als oud. Herkenbaarheid troef! En inleving in de beide personages of medeleven gebeuren automatisch.
Van Lierde tekent en schildert kleurrijke prenten die het midden houden tussen realiteit en fantasie. Licht naïef en tegelijkertijd een eigen wereld scheppend waarin het goed toeven is. Beide personages zijn zeer aandoenlijk neergezet met een rijke expressie en sprekende houdingen. De composities zijn niet overladen, maar de illustrator voegt met plezier details toe die je graag ontdekt. Humor en vertedering gaan daarbij hand in hand.
Hij houdt ook de vormgeving strak in de hand. Zo oogt het geheel erg verzorgd, doordacht en aantrekkelijk. Ook knap hoe hij met perspectieven werkt, en hoe hij enkele keren de prenten benut in de lengte. Verrassing en fascinatie alom!
De tekst is mooi uitgebalanceerd. Geen woord te veel of te weinig. De auteurs spelen met herhaling en variatie. Het is een feest om deze tekst voor te lezen en wees gerust, de aandacht zal er zijn!
Een meer dan geslaagd geheel dat we met veel plezier aanraden aan jong en oud (en liefst samen).

Eric Vanthillo - september 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Elle van Lieshout   
Erik van Os   

Illustrator
Jan Van Lierde   

Uitgeverij
Rubinstein   
Van Halewyck   


Jaartal
2020

ISBN
9789047628217

Aantal pagina's
38

Prijs
€15,00